Aniston

Lækker jordbærkage

med hyldeblomstflødeskum

De første danske jordbær er allerede blevet solgt. De søde bær er en yndlingsspise, når det gælder desserter. Det ses i blandt andet bagerforretninger, som har stor efterspørgsel på jordbærkager. Derfor bringer vi her en lækker opskrift på en lidt anderledes dessert med de skønne bær.
ANNONCE
Lækker jordbærkage
Jordbærkage med hyldeblomstflødeskum

Tilberedningstid: 60 minutter
Årstid: Hele året
Antal: Dessert til 6-8 personer

750 gram friske jordbær
85 gram sukker (cirka 1 deciliter)
1 spiseskefuld kartoffelmel

Smuldredej
225 gram hvedemel (cirka 3¾ deciliter)
2½ spiseskefuld sukker
150 gram koldt smør i mindre stykker

Hyldeblomstflødeskum
¾ deciliter koncentreret hyldeblomstsaft, eksempelvis Søbogaard
(Favoritdrik her i sommersæsonen)
¼ liter Karolines Køkken piskefløde
1 teske friskpresset citronsaft

Bagetid
Ca. 45 minutter ved 200°.

Skyl jordbærrene, fjern blomsten og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene i en ovnfast form (cirka 24 centimeter i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over bærrene.

Smuldredej
Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost, og drys dejen over jordbærrene. Stil formen på en plade med bagepapir og bag kagen midt i ovnen. Læg eventuelt bagepapir over dejen, hvis den er ved at blive for mørk.

Hyldeblomstflødeskum
Bland hyldeblomstsaft og fløde og pisk det til et let skum. Tilsæt citronsaft og smag til. Server det kolde flødeskum til den lune eller afkølede jordbærkage.

Tip
I stedet for friske jordbær kan man bruge let optøede, frosne jordbær.

Udviklet af: Karolines Køkken - Tak for hjælpen Karolines Køkken!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce