Lækker jordbærkage
med hyldeblomstflødeskum
Jordbærkage med hyldeblomstflødeskum
Tilberedningstid: 60 minutter
Årstid: Hele året
Antal: Dessert til 6-8 personer
750 gram friske jordbær
85 gram sukker (cirka 1 deciliter)
1 spiseskefuld kartoffelmel
Smuldredej
225 gram hvedemel (cirka 3¾ deciliter)
2½ spiseskefuld sukker
150 gram koldt smør i mindre stykker
Hyldeblomstflødeskum
¾ deciliter koncentreret hyldeblomstsaft, eksempelvis Søbogaard
(Favoritdrik her i sommersæsonen)
¼ liter Karolines Køkken piskefløde
1 teske friskpresset citronsaft
Bagetid
Ca. 45 minutter ved 200°.
Skyl jordbærrene, fjern blomsten og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene i en ovnfast form (cirka 24 centimeter i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over bærrene.
Smuldredej
Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost, og drys dejen over jordbærrene. Stil formen på en plade med bagepapir og bag kagen midt i ovnen. Læg eventuelt bagepapir over dejen, hvis den er ved at blive for mørk.
Hyldeblomstflødeskum
Bland hyldeblomstsaft og fløde og pisk det til et let skum. Tilsæt citronsaft og smag til. Server det kolde flødeskum til den lune eller afkølede jordbærkage.
Tip
I stedet for friske jordbær kan man bruge let optøede, frosne jordbær.
Udviklet af: Karolines Køkken - Tak for hjælpen Karolines Køkken!
Tilberedningstid: 60 minutter
Årstid: Hele året
Antal: Dessert til 6-8 personer
750 gram friske jordbær
85 gram sukker (cirka 1 deciliter)
1 spiseskefuld kartoffelmel
Smuldredej
225 gram hvedemel (cirka 3¾ deciliter)
2½ spiseskefuld sukker
150 gram koldt smør i mindre stykker
Hyldeblomstflødeskum
¾ deciliter koncentreret hyldeblomstsaft, eksempelvis Søbogaard
(Favoritdrik her i sommersæsonen)
¼ liter Karolines Køkken piskefløde
1 teske friskpresset citronsaft
Bagetid
Ca. 45 minutter ved 200°.
Skyl jordbærrene, fjern blomsten og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene i en ovnfast form (cirka 24 centimeter i diameter). Bland sukker og kartoffelmel og drys det over bærrene.
Smuldredej
Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, til den ligner revet ost, og drys dejen over jordbærrene. Stil formen på en plade med bagepapir og bag kagen midt i ovnen. Læg eventuelt bagepapir over dejen, hvis den er ved at blive for mørk.
Hyldeblomstflødeskum
Bland hyldeblomstsaft og fløde og pisk det til et let skum. Tilsæt citronsaft og smag til. Server det kolde flødeskum til den lune eller afkølede jordbærkage.
Tip
I stedet for friske jordbær kan man bruge let optøede, frosne jordbær.
Udviklet af: Karolines Køkken - Tak for hjælpen Karolines Køkken!