Aniston

Lad os bukke for chokoladen

Chokolade er både lækkert, sundt og så gør det os forelskede...

Danmark er et af de lande i hele verden, der pr. indbygger indtager mest chokolade. Ca. 7,5 kilo om året siger en EU rapport.
Lad os bukke for chokoladen
Det er ikke tilfældigt eller fordi du har et unormalt behov for søde sager, hvis du nogen gange kan mærke, at du bare må spise noget chokolade. Din lyst er der en hel simpel forklaring på, da trangen til chokolade kan kædes sammen med dens enestående påvirkning af vores sanser. Formålet med chokolade er nydelse og velbehag, og samtidig er det en god sundhedskilde.

Chokolade og kakao har en lang række helbredsmæssige fordele, og specielt den mørke af slagsen, da mørk chokolade ikke indeholder mælkefedt i modsætning til lys chokolade.

I Dr. Atkins kuren, som er en meget berømt slankekur blandt Hollywood skuespillere, indgår der meget chokolade af det kakaorige og mørke af slagsen. Under Sirius patruljen indtog Kronprins Frederik flere 100 gram chokolade med højt kakaoindhold, og det samme gjorde mange af cykelrytterne under Tour de France. Dette er både for kroppens og velværens skyld.

Mørk chokolades popularitet ligger i, at det udover at være en rig energikilde indeholder store mængder af antioxidanter, som er et stof der beskytter mod kræft og mod at man får åreforkalkninger samt
ANNONCE
Lad os bukke for chokoladen
Chokolade til huden

Som det er med skønhed og velvære, kan man ud over at spise sundt og varieret godt hjælpe kroppen lidt på vej ved hjælp af
Nu kan du også smøre kroppen ind i velduftende chokolade, idet kosmetikmærket Origiens netop har lanceret en ny serie hudprodukter indeholdende chokolade. Nogle af produkterne i serien er en skrubbecreme og en bodylotion, der udover kakao også indeholder vanilje, ingefær og appelsin.

Chokolade, kvinder og kærlighed

Chokolade er også meget andet end en spise, der tilfredsstiller vores biologiske behov. Chokolade giver os også nogle psykologiske oplevelser, idet chokolade er en blanding af 500 forskellige smagsstoffer. Derudover ligger der i chokolade en masse følelsesmæssige symboler, som velvære, nydelse, forførelse og mindst af alt kærlighed.

" Derfor har kvinder brug for chokolade" er en bog fra 1997 og skrevet af Debra Waterhouse. Her gør forfatteren op med opfattelsen om chokolade som noget vægt forøgene og hermed usundt, og giver i stedet forklaringer på, hvor mange gode ting vi kan opnå ved at indtage chokolade.

Hun mener, at nogle stoffer i chokolade aktivere vores hjerne på en måde, så vi bliver i bedre humør, arbejder bedre, kommunikere mere præcist; ja i det hele taget fungere bedre i dagligdagen.

Specielt kvinders fordele ved at indtage chokolade påpeger hun. Kvinder er i forhold til mænd særligt følsomme overfor de kemiske påvirkninger på hjernen som skyldes menstruationscyklus, graviditet, overgangsalder, søvnunderskud mm. Nogle stoffer i chokolade går her ind og regulere og skaber mere balance i disse processor.

Den danske kok, kogebogsforfatter og indehaver af virksomheden " dessertcirkus" Morten Heiberg har udtalt at "magnesiumstoffet serotoni, der er i chokolade, giver os samme følelse, som når vi er forelskede, hvad mere kan man ønske sig".

I håbet og troen på dette, samt alle chokoladens fysiske som psykiske fordele der er blevet fortalt, er det på sin plads at præsentere nogle opskrifter på chokoladefristelser.

Opskrifterne er fra Claus Meyers dessertbog " Lidt men godt om chokolade"

" Drikkechokolade"

ingredienser:

100 g mørk chokolade gerne Guanja 70%

4 dl sødmælk

10 g lyst rørsukker

1/3 stang vanille

1/2 dl piskefløde

Chokoladen hakkes fint og stilles til side. Derefter varmes mælken , rørsukkeret og piskefløden i en gryde. Det tages af varmen og skal trække lidt før kornene fra vaniljestangen kommes i. Til sidst tilsættes chokoladen og der piskes kraftigt til blandingen er ensartet. Drikken skal stå koldt og tildækket natten over, da den derefter får en koncentreret og mere fløjlsblød smag. Drikkechokoladen varmes igennem inden servering.

Kaneltrøffel

ingredienser:

3 1/2 dl piskefløde

1 stykke kanel, ca 4 cm

300 g mørk chokolade ( gerne Pur Caraibe 66% )

Fløden og kanel blandes i en gryde og koges op. Det tages fra varmen og skal trække i 30 min. Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål, hvorefter fløden varmes op igen og hældes langsomt igennem en sigte over chokoladen. Imens røres der med en træske til massen er ensartet, hvorefter massen kommer over i en form. Formen stilles køligt med film henover til den er fast. Massen rulles derefter til kugler eller skæres i firkanter og vendes i kakao eller overtrækkes med smeltet chokolade.
ANNONCE
Del

Seneste nyt