Aniston

Kvinders madfejl

Læs, hvilke fatale madfejl kvinder begår, når de vil tabe sig

De fleste kvinder har deres egne ideer om, hvordan de taber sig - men mange tager grueligt fejl af, hvad der gør dem sunde og slanke. At faste, undgå kulhydrater eller drikke istedet for at spise er nogle af de madfejl, vi kvinder begår, og som får tallet på vægten til at stige i stedet for at falde.
ANNONCE
Kvinders madfejl
Hvis der er noget, vi kvinder kæmper med, så er det at undgå at tage på i vægt, eller endnu sværere -  at smide de kilo, der allerede har hobet sig op efter en periode med for mange byture, for lidt motion eller lidt for mange hyggeaftener med kæresten foran fjernsynet.

De fleste af os har vores egne ideer om, hvordan vi taber os, alt efter hvad vi har hørt fra veninder, læst i magasiner eller hørt kendte udtale sig om.

De fleste tricks handler dog oftest om at springe over, hvor gærdet er lavest, ved for eksempel helt at skulle undgå kulhydrater, kun at spise salat, eller skippe et måltid.

Selvom disse tricks eller slankekure kan have en effekt på kort sigt, kan du på lang sigt tage et par kilo på - samtidig med at du skaber kaos i dit energiniveau, stofskifte og humør.

I en artikel i den nyeste udgave af magasinet, Cosmopolitan fortæller klinisk diætist, Dorthe Wiuf Nielsen, hvilke fatale madfejl de fleste kvinder laver, og hvordan de i stedet skal spise for at holde sig sunde og slanke. Her er en sammendrag af dem, jeg synes er allermest interessante.

 • Du dropper morgenmaden

 • Hvis du tror, du sparer kalorier og hermed taber dig ved at springe morgenmåltidet over, tager du fejl. Det er lettere at tabe sig, hvis man spiser morgenmad, fordi man holder forbrændingen og fordøjelsen i gang, når man spiser regelmæssigt.

  Om morgenen har kroppen brug for næring og brændstof for at holde sig i gang. Hvorimod den om aftenen ikke forbrænder så meget.

  Spis fuldkornskulhydrater, som havregryn og groft brød om morgenen - det holder dig mæt længe. Undgå sødede morgenmadsprodukter, da det får dit energiniveau til at stige og derefter falde drastisk.

 • Du spiser det samme
  Du må ikke låse dig fast i en bestemt madrutine, ved for eksempel at spise den samme ret hver dag. Det kan man ellers være tilbøjelig til på grund af, at det er billigt, nemt, din yndlingsret eller fordi du mener, du taber dig ved at spise den. Det er vigtigt, at du spiser varieret, da du ellers ikke får de mange forskellige næringsstoffer, din krop har brug for - og derfor bliver den sløv og slap.

  Det er ikke i orden at spise hvad som helst, bare fordi du spiser alene. Det at skabe et godt måltid til sig selv er både fysisk og følelsesmæssigt tilfredsstillende.

ANNONCE
Kvinders madfejl
Du faster for at blive hurtig slank
Hvis du stopper med at spise, fordi du næste dag skal kunne passe de nu lidt for stramme jeans, får det på længere sigt en negativ effekt på vægten.


 • Når du stopper med at spise, lagrer din krop fedt og kalorier, fordi den ikke ved, hvornår den får mad igen. Selvom du taber dig lidt, vil det, du har tabt og mere til, sætte sig igen, så snart du begynder at spise.

  Spis seks små sunde måltider - tre hovedmåltider og tre mellemmåltider. På den måde holder du dit stofskifte i gang, da din krop vil fordøje maden hurtigere.

 • Du drikker og dropper at spise
  Juice, smoothies og mælk - det er da sunde drikke, tænker du. Det er til dels også rigtigt, problemet er bare, at et glas af disse drikke næsten indeholder ligeså mange kalorier som et måltid.


 • Du bliver altså ikke mæt af disse drikke, og vil derfor kort tid efter have lyst til at spise.

  Det bedste er at drikke vand, men hvis det ikke skal være alt for kedeligt så vælg at blande juicen op med lidt danskvand, bestil latten med skummetmælk og undgå for mange af de store frugtcocktails, når du er i byen.  

 • Du viger uden om kulhydraterne
  Hvis du er med på den sidste nye slankekur fra Hollywood, så ved du allerede, at den handler om at droppe alle former for kulhydrater og i stedet proppe sig med proteiner. Selvom du taber dig i starten, er problemet, at du hurtigt mister motivationen, fordi det er så begrænset, hvad man må spise.

  I stedet for at droppe alle kulhydrater, skal du vælge flere af de komplekse som groft brød og kartofler og færre af de simple som hvidt brød og kager.
ANNONCE
Del

Seneste nyt