Aniston

Kvinders lønkamp

Sænk skatten for kvinder

Det er ikke sikkert, vore kære brødre fra Connery.dk vil synes om det, men for os lyder det ikke helt skidt. Vær kvinde, og betal mindre i skat. Måske køen hos kønsskiftekirurgerne bliver større? Måske vil en hel ny verdensorden se dagens lys? Eller måske er det en lidt for absurd idé?
ANNONCE
Kvinders lønkamp
Den skulle nu være god nok. Rent matematisk skulle det være den perfekte løsning. En ufejlbar formel udviklet af to mænd: Andrea Ichino fra Iniversità di Bologna i Italien, og Alberto Alesina fra det anerkendte Harvard University i USA. Det skriver Kvindfo.dk.
 
Den verdensomspændende ulighed i kvinders og mænds løn skulle på meget enkel vis kunne løses ved at staten regulerede skatten sådan, at kvinder og mænd fik lige løn - efter skat.
 
Og det vil ikke koste staten en øre. I og med at skatten for kvinder sættes ned, skal skatten for mænd sættes op, så der kompenseres for den tabte indtjening.
 
To fluer med et smæk
Studier viser også, at kvinder vil arbejde mere, hvis de får mere ud af det, mens mænd traditionelt set arbejder lige meget, uanset hvad der sker.

Et meget fint ord, erhvervsfrekvensen, vil altså øges for kvinder, hvilket er et af Lissabon-aftalens største mål for EU.
 
Så, de to økonomers idé vil altså kunne slå to fluer med et smæk: EU bliver mere konkurrencedygtig, da flere kommer i arbejde i længere tid, og man vil samtidig have fjernet uligheden mellem kønnene.

Man kan dog tvivle på, om en sådan løsning vil kunne finde et flertal i EU's befolkning. Hvad synes du?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE