Aniston

Kvinder og teknik

Hvordan står det til med kvinders flair for teknik eller mangel på samme?

Det er kendt for de fleste, at kvinder ikke er videre tekniske, men hvad ligger til grund for den manglende flair? Er det en medfødt genfejl? Eller gør kvinder sig dummere end godt er, hvad angår teknik?
Kvinder og teknik
Det er efterhånden blevet en kendsgerning, at kvinder bakker ud, ligeså snart noget bliver bare lidt teknisk. Spørgsmålet er bare, om kvinder virkelig er så dumme, som de fremstår.

Hvad mener mændene?

For at starte et sted tog undertegnede ud for at finde ud af, hvad den generelle mening om kvinder og teknik er blandt fyrene. Der gik ikke længe før, der var nogen, der turde at åbne munden:

Hvad mener I om kvinder og teknik?

Mads L, 25 år: "Det er to ord, der ganske enkelt ikke passer sammen!"

Mads J, 23 år: "Ha ha ha, er det ikke en blank side, der skriver sig selv?!"

Søren M, 42 år: "Den artikel kan da umuligt blive særlig lang!"

Som sagt har fyrene ikke meget tiltro til kvinderne, hvad angår teknik. Det er da vist heller ikke nogen hemmelighed, at langt de færreste kvinder har flair for det tekniske. Til vores forsvar skal der så lige nævnes, at vi i det mindste læser manualen, før vi går i gang med noget. Dermed undgår vi de fejl, mænd som så oftest først finder ud af, når de har samlet det hele.

Et eksempel fra det virkelige liv:

En af mine bekendte, pige vel at mærke, havde lige købt en ny mobiltelefon. Samme aften skulle den ud og luftes i nattelivet. Da hun så stod i indgangen til et diskotek, ringede telefonen (den havde vibrator), og hun blev så bange, at hun kylede den lige i ansigtet på en nærstående dørmand, der vel at mærke blev meget forskrækket og derefter bortviste hende.

Ovenstående eksempel giver ny næring til alle fordommene omkring kvinder og teknikken. Dog er alle kvinder ikke sådan; men de kvinder, der er kloge på teknik, er bare ikke så fremtrædende som mændene på området.
ANNONCE
Kvinder og teknik
At lave "blondinen"

Blondiner er kendt for at være "blondine-dumme", samtidig med at de færreste regner deres intelligens for særlig høj. Hvad har det med kvinder og teknik af gøre? Det har det med kvinder og teknik af gøre, at når endelig kvinder prøver sig frem i teknikkens verden, og det så ikke lykkes med det samme, laver de "blondinen", og lige pludselig falder deres IQ til det halve. Hermed er det ikke sagt, at alle kvinder opfører sig således, men mange gør. Er det bare lettere, at gøre sig dum end at forsøge én gang til?

At det er en medfødt fejl, at kvinder ikke har flair for teknik, kan hurtig afkræftes. At det har noget at gøre med interesseområder, kan man vist hurtigt blive enige om. Derfor er der vel ingen grund til ikke at sætte sig ind i forskellige ting eller for den sags skyld afvise det blankt og sige, at: "dét kan man i hvert fald ikke finde ud af." Man kan jo altid spørge. Det har ingen endnu taget skade af.

Så tag jer sammen tøser! I kan godt!
ANNONCE
Del

Seneste nyt