Aniston

Kvinder og biler

Det er slet ikke en dårlig kombination

Kvinderne synes selv, at de er gode til at køre bil. Det viser en undersøgelse, lavet af det nordiske analyseinstitut Zapera for bilmærket Nissan. Her blev 1000 kvinder udspurgt om deres forhold til bilen, og ni ud af ti opfatter sig selv som gode bilister.

Kvinder og biler
Slut med dårlige jokes om kvinder og deres problemfyldte forhold til biler. Kvinder er nemlig gode til at køre bil - hvis de selv skal sige det. Og de tager ikke helt fejl: mandlige bilister har faktisk dobbelt så stor chance for at blive dræbt i trafikken.

En af grundene til, at kvinderne er mere sikre bag rattet er, at de lægger mere vægt på sikkerhed. En svensk undersøgelse viser, at kvinderne oftere husker sikkerhedsselen, og er mere lovlydige hvad angår fartbegrænsninger.

Mænd laver, langt oftere end kvinder, hasarderede manøvrer i trafikken: eksempelvis er det oftest mænd der sidder bag rattet, når der sker dødelige overhalingsulykker. Føreren er en mand i otte ud af ti bilulykker med dødelig udgang.

Resultatet kan ikke forklares med, at mænd kører mere bil end kvinder. Selv når man tager højde for mændenes højere kørselsfrekvens, har de stadig dobbelt så stor risiko for at blive dræbt i trafikken.

Det hænger muligvis sammen med, at mænd både er mere negative overfor færdselsregler og samtidig ikke vægter trafiksikkerhed så højt.

Egentlig har undersøgelsen vel blot bekræftet noget vi alle vidste i forvejen: at mange kvinder er bange for speederen, og at mange mænd opfører sig som hyæner blandt gnuer når de sidder bag rattet.

Til gengæld er en interessant myte om kvinder og biler blevet bekræftet af undersøgelsen: Nu er det altså desværre videnskabeligt bevist, at kvinder ikke kan finde ud af, at parallelparkere: seks ud af ti kvinder føler sig direkte utrygge ved at skulle mase bilen ind til fortovskanten. Men det vidste vi jo nok i forvejen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt