Aniston

Kvinder og biler

"Fås den også i rosa?"

Hvad er der med kvinde og biler? Kan det virkelig passe, at de fleste kvinder er så fortabte på dette område, at de slet ikke har nogen holdning til, hvad bilen skal rumme -andet end at den skal have en pæn farve?
Kvinder og biler
Forleden dag ringede en af mine venner for at spørge, om jeg ikke ville med til det årlige DHB. Til dem, der ikke ved, hvad DHB står for, skal jeg da med glæde informere dem om, at det står for Danmarks Hurtigste Bil. Efter vi havde talt lidt frem og tilbage, spurgte jeg ham, hvorfor han ikke ville have damen med. Til det svarede han: "Eftersom hun tror, det er en Ford Vectra vi kører rundt i, så tror jeg ikke, det er en særlig god idé at slæbe hende med!"

Det havde han så også fuldstændig ret i. Efter at have grint lidt for mig selv slog det mig: "Hvad sker der for kvinder og deres viden (eller nærmere mangel på samme) omkring biler? Kan det virkelig passe, at kvinder generelt er så uvidende på dette område?"

Svaret er, som de flere nok på nuværende tidspunkt har gættet, JA!

De fleste kvinder aner absolut intet om biler og hvad der sker under hjelmen på en bil. For dem er det bare noget, der skal køre - ikke noget det er nødvendigt at vide noget om. Jeg tvivler på, at mange kvinder ved, hvor knastakslen sidder eller for den sags skyld, hvad en strømfordeler er.
ANNONCE
Kvinder og biler
For at starte et sted vil jeg tage udgangspunkt i min egen kære søster. For nogle år siden købte hun sin første bil. En dag, hvor vi havde været ude at køre (et års tid efter hun havde købt den), sad jeg og kiggede i hendes servicebog, og ret chokeret kunne jeg konstatere, at hun havde kørt cirka 10.000 km over "næste service". Da jeg fortalte hende, at det ville være smart at sende bilen til service, sagde hun: "Service? Skal sådan en til service?"

Til service kom den. Dog tror jeg, at der er mange kvinder i Danmark, der er ligeså uvidende som min søster. Ikke nok med, at de ikke ved så meget om biler, de skal også gang på gang mindes om det af mændene. Der er et hav af beskyldninger mod kvinder. Der er ikke grænser for, hvor dumme kvinder er, når det gælder biler

Fordomme

Mange - rigtig mange - mænd har fordomme omkring kvinder og biler. Jeg har derfor været en tur rundt for at spørge nogle fyre, hvad de mener om emnet "kvinder og biler". Alle jeg spurgte havde de samme meninger, men der var dog en, hvis udtalelse jeg kan nøjes med at skrive, da den indeholder de fleste.
ANNONCE
Kvinder og biler
Mads Lundgreen, 25 år og ejer af en "brian-bil":

"Kvinder kan ikke køre hurtigt, når der skal køres hurtigt.

Kvinder kan ikke skifte gear ordentligt.

Kvinder kan ikke finde ud af at parkere.

Kvinder kan ikke overhale ordentligt (uden at alle medpassagerer klamrer sig til panikhåndtagene).

Kvinder kan ikke køre med trailer eller camper.

Kvinder aner ikke, hvordan en bil fungerer."


Det er meget muligt, at bilen er mandens domæne, eller det tror de i al fald det er. Mændene ved givet vis mere om biler end kvinder, men i stedet for at brokke sig over kvindernes uvidenhed, kan de jo bare forklare kvinden noget om, hvordan bilen virker.

Eller måske hvis kvinderne satte sig ned og en gang imellem læste et blad som "Vmax" eller "Motorsport", så ville de/vi måske udarbejde en viden og holdning, der rækker længere end til lige, hvilken farve der er trendy til biler.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce