Aniston

Kvinder flygter fra julen

350.000 danskere flygter fra julen i Danmark - og det er især kvinder, der dropper juleræset

Kvinder flygter fra julen
Udsigten til julestress, gaveræs og forspiste maver kan virke afskrækkende på de fleste, og det får dermed drømmen om badestrande, storbyer og skiløjper til at stå højt på mange danskeres ønskeseddel i år.

Knap hver tiende dansker overvejer derfor i år at droppe and og juletræ herhjemme og rejse til udlandet for at holde juleaften. Det viser en undersøgelse om danskernes juleferievaner foretaget af hotelbookingportalen Hotels.com.

Julen er ikke altid hyggeligst herhjemme
For langt de fleste er julemåneden det, der får os gennem vintermørket. Der er masser af lys, godter og hygge, og der er ikke mindst juleaften, hvor familien samles om god mad og gaver.

Men der er en hel del danskere, for hvem julen er en belastning. Ikke så meget økonomisk, men mere på det mentale plan.

Knap hver tiende (8 pct.) dansker overvejer således at rejse væk fra det hele og fejre julen i udlandet.

Men det er ikke nødvendigvis en hvid jul, der står øverst på danskernes juleønskeseddel i år, men derimod en juleferie under sydens sol. Det er konklusionen i en ny undersøgelse fra hoteleksperten Hotels.com foretaget blandt 1.589 danskere, som også viser, at der er flere grunde til at så mange danskere forlader den traditionelle jul i Danmark.

Således overvejer knap hver femte dansker (17 pct.) at holde juleaften i udlandet for at komme væk fra juleræset herhjemme.

Hver 3. kvinde flygter fra familien i julen
Især vi kvinder er åbenbart trætte af gaveræset, al den fede julemad og at høre ”Last Christmas” med Wham på repeat i radioen.

Blandt de kvinder, der overvejer at fejre jul i udlandet, er hovedårsagen for mere end hver tredje (32 pct.), at de vil væk fra familieræset i julen herhjemme. Men noget tyder også på, at kvinderne flygter fra det danske vintervejr og skifter juletræet ud med kokospalmer.

Af de kvinder, der overvejer at holde juleaften i udlandet, svarer mere end hver femte (22 pct.), at de overvejer det for at komme væk fra kulde og sjap i Danmark.
ANNONCE
Del

Seneste nyt