Aniston

Kvinder er blevet afhængige af smartphonen

Undersøgelser fra DR’s medieforskning viser, at det før i tiden var mændene, der toppede listen over smartphones-ejere – men i dag viser rapporter for de sidste par år, at kvinder i høj grad er kommet efter mændene, når det kommer til at have smartphones, som elektronisk devices. Faktisk er der udarbejdet adskillige undersøgelser, som viser hvordan kvinder efterhånden er blevet mere afhængige af deres iPhone, end mænd er.

ANNONCE

Kvinderne har i dag rigtig svært ved at holde fingrene fra deres iPhone i hverdagen, det viser en undersøgelse, hvor hele 36 procent af kvinderne svarer, at de føler sig afhængige i deres iPhone. Hvorimod det kun var 19,3 procent af mændene, som kunne nikke genkendende til denne problemstilling.

Vi kan ikke leve uden vores iPhone på ferien

På verdensplan er danskerne nogle af de mest mobile – ikke mindst på rejser og ferier, er det højtprioriteret, hos især kvinder, at have data og kunne tale i telefon i udlandet. Når det kommer til data på telefonen, så er det primært smartphonens apps, vi har behov for på en rejse. Vores apps er efterhånden blevet vores bedste venner på ferien. En iPhone er bare ikke det samme uden vores personligt udvalgte apps. Apps som i høj grad kan underholde os – både herhjemme og på ferie. Der er dog apps, som er mere uundværlige end andre.

I dag fylder sociale medier en stor del af vores hverdag, og sidste års rapport fra Kulturministeriet viser at især hvordan facebook topper hos kvinderne. Hele 94 procent af alle 16-24 årige er aktive brugere på Facebook, ligesom 85 procent af alle 25-34 årige benytter sig af dette sociale medie. Til sammenligning er det kun 40 procent af mændene i samme aldersgruppe som regelmæssigt bruger Facebook. Ydermere viser rapporter, at kvinder i gennemsnit bruger 53 minutter om dagen på sociale medier, hvorimod mændene i gennemsnit er nede på 40 minutter på sociale medier dagligt.

Seniorer følger stærkt med

Det er rigtig interessant at følge med i, hvordan udviklingen omkring ældre og smartphones har taget den vildeste stigning. Danmarks seniorer har i den grad taget smarthones, som iPhone og HTC, til sig – og det viser sig at halvdelen af alle 60- og 70 årige i dag ejer en smartphone. I denne aldersgruppe er det mændene der topper på listen over smartphone-ejere – men kvinderne følger godt med. Dog benytter landets seniorer sig af smartphonen på en anden måde, end den yngre del af befolkningen gør. Ovennævnte rapport viser nemlig, at de 60-70 årige primært bruger telefonen til at tale i og kun 16 minutter om dagen herudover, bliver brugt på andet end at tale. Hvis vi sammenligner dette med de 15-25 årige, så bruger denne aldersgruppe deres smartphones i 1 time og 50 minutter om dagen, på andet en teletid.

ANNONCE
Del

Seneste nyt