Aniston

Kvinder, der vil frem

City 2 afholdt kvinde-aften med mode, mad og debat

Skal mænd igen til at gå med hat? Skal kvinder? Skal støvlerne være spidse? Skal Bh'en? Hvad med karrierekvinder, hvordan har de det med at få børn midt i karrieren? Og hvad med kvindernes kampdag? Skal den stadig bibeholdes? Mange af disse spørgsmål fik jeg svar på, da jeg var til kvinde-aften i City 2.
ANNONCE
Kvinder, der vil frem
Turen gik til Storcentret City 2 i Høje-Taastrup lige et stykke udenfor København. Vi skulle til kvindeaften, der bød på lidt af hvert. Vi blev budt velkommen i City med en dejlig let buffet, liflig hvidvin og et styks dejlig ny duft "Bloom" fra Clinique, som jeg varmt kan anbefale.

Vi satte os spændt tilbage i sæderne og ventede på værten: Blærerøven alias Mads Christensen alias Modepolitiet var søreme aftenens konferencier, og lækker var ham. Klædt moderigtigt - i lækker - lidt for stramtsiddende habit (hvis man spørger mig), med dertil hørende lyserød skjorte og ur på begge håndled.

Som prikken over i'et var han iført et par store briller i helt sort plastic á la Clark Kent på kontoret. Men moderigtig var han da.

Velkomst
Mads bød alle velkommen og indledte aftenen med at tale om de kvalitetsbevidste danskere - os i publikum. Hvordan vi køber tøj, accessories og hvilket prisleje vi handler ud fra. En meget god og morsom start på aftenen. Mads er jo ikke bare blærerøven, han er også tæt på at være en god stand-up komiker. Han fik os i hvert fald til at grine den aften.

Fra at tale om vores købevaner, gik hele showet direkte over i mode-/trendshow 2006, og her er hvad de skrev før showet: "Skal mænd igen til at gå med hat? Skal kvinder? Skal støvlerne være spidse? Skal Bh'en? Mads Christensen har sammen med nogle af tidens aller-hotteste designere og stylister skabt et fantastisk trendshow i City 2".

Ind på scenen vælter derefter 5 unge, grøn-klædte mennesker dansende ud og giver lige et show med spark, rysten røv og flirten. De reklamerer for den nye udgave af Coca-Cola med Lime. Den fik vi så også lige en med hjem af. Lækkert!
ANNONCE
Kvinder, der vil frem
Trendshowet '06
Temaet i første del var "En tur til stranden en sommermorgen". Det ses tydeligt, at tøjet skal være let, luftigt, ikke nødvendigvis vise former, men mere være komfortabelt. For pigerne gælder det lette stoffer, for mændene er vi mere over i de "tunge" materialer.

Det er nu tilladt at mixe en meget skrøbelig og tynd kjole, med en kraftig cowboyvest, og for fyrene er det afslappet joggingstoffer blandet med et halstørklæde. Tøjet skal ikke være strygefrit, det må gerne krølle let og hænge.

Anden del af showet gik under titlen: "Sammenfald af mønstre og farver". Sikke en oplevelse af farver, mønstre og uforudsete sammensætniger. Billederne taler for sig selv.

Alt er tilladt, jo kraftiger farver, jo større konstraster des bedre. Heller ikke her behøver tøjet at sidde perfekt. Selvom det kan sidde tæt, er det tilladt med folder og noget, der hænger. Jeg har aldrig set noget lignende. Det var svært ikke at grine, for en af fyrene så bestemt ikke komfortabel ud i sit tøj.

Omvendt følte jeg, at vi skal tilbage til firserne, med kraftige farver, fløjl og gummisko.

Tredje og sidste del af trendshowet 2006 var kort og kynisk: "Black is the new black". Og sort må man sige, at alle modellerne var klædt i. Der var nærmest begravelsesstemning, hvis det ikke var for DJ Simon, der vendte plader i baggrunden. Sorte kjoler, store, sorte solbriller, og sort tørklæde om hovedet á la Audrey Hepburn.

Mændene var uden nærmere bemærkninger, "men in black". Sort suit, hvid skjorte og sorte solbriller. Sort sort sort! Aftenens sidste modeller var også iklædt sorte kjoler, men med variationer af store bælter, bindebånd, knapper, åben strik og... Gummi?

Tøjet er alt sammen noget, man kan købe i almindelige butikker. Her er et lille udvalg:
  • Bjørn
  • Vero Moda
  • DIDI
  • Jakc&Jones
  • Tøjeksperten
  • Shoe Lab
  • Butik 313
  • Stadium
  • NOA NOA
Alt i alt var selve modeshowet aftenens store overraskelse. Jeg synes selv, at jeg har styr på moden, men alligevel kom de skarpe farver og sammensætninger dog alligevel lidt bag på mig. Sådan er det vist altid med moden. Nyskabende og iøjenfaldende.

Efter modeshowet kom dansepigerne - og drengen - på igen. De lavede et kort danseshow, fuld af energi og smil. Der skulle vist sælges et par cola'er mere. Men flot var showet. Et lille break i et vel planlagt program.
ANNONCE
Kvinder, der vil frem
Kvindedebatten
Vi fik igen lov til at ose lidt mellem maden, vinen og standene, mens der blev stillet op på scenen til debat. Aftenens deltagere ved kvindedebatten var taget fra vidt forskellige erhverv, men var alle kvinder, der går efter succes.

Fra venstre: Line Baun Danielsen, Tina Pearson, Mette Steenholdt, Lone Kühlmann, Malene Malling og Jannie Bak. 

Emner, der blev smidt på bordet, kort og kontant var:

  • Stærke kvinder på arbejdsmarkedet
  • Når kvinde er kvinde værst
  • Kvinders syn på mænds fylden i hverdagen
  • Mænds syn på kvinders fylden i hverdagen
  • Erfaring med positiv/negativ forfordeling
  • Kvindernes Kampdag
  • Ligeløn
  • Børn midt i karrieren og 
  • Mænds syn på stærke kvinder i forholdet.
Jeg vil ikke udfritte alle emnerne, for det kan simpelthenikke klares på 5 A4 sider. Det var virkelig omfattende og enormt spændende. Det, som dog satte debatten virkelig i kog blandt kvinderne i panelet samt i publikum, var emnet: Børn midt i karrieren.

Stort set alle kvinder i panelet har fået børn midt i karrieren, og de fortalte om deres succes og deres betænkeligheder ved det. På et tidspunktså alle i publikum vist op til disse karriere-mødre, indtil der blev sagt noget i stil med at: "Det ikke er nemt, at være mor, når man forsøger at udleve sin livsdrøm".

Så var der en kvinde i publikum, der måtte rejse sig og sige noget. At man skal ikke sidde og klynke over sit familieliv, når man har valgt karriere og børn på samme tid. Det er et valg, man har truffet, og det er noget, man må klare på bedste vis. Så sandt, som det er sagt.

Hvad er jeres syn på ovenstående emner? Er der noget der rører jer specielt, og hvorfor?

Som afsluttende kommentar vil jeg gerne sige tak til City 2 for et rigtig godt arrangement. Det var super lækker mad, vin, parfume og modeshow. Men til næste gang: Lidt flere og merelækre mænd, lidt flere toiletter (I fylder os jo med væske, så går det altså ikke uden toiletter) og ikke mindst lidt mindre dobbeltmoralske debatører til næste kvindedebat.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce