Aniston

Kvinden: Det Stærkeste Køn

Det er videnskabeligt bevist

"Tudeprinsesse. Du er også så sart!" "Vi mænd kan udholde smerte langt bedre end jer kvinder!" Yeah right! Kom igen drenge! Vi tøser er faktisk langt mere hårdføre end jer. Læs her hvorfor!
Kvinden: Det Stærkeste Køn
Førhen har man troet at ens smertetærskel afhang af ens psyke, sociale og kulturelle baggrund. Man kan for eksempel træne sig selv til at udholde smerte.

Sportsmænd og kvinder er et godt eksempel på en gruppe mennesker, der dagligt lever med smerte. De presser sig selv til at kunne yde deres bedste, til trods for at det kan gøre meget ondt.

Manden som det stærkeste køn
Et andet eksempel kan findes i en kultur, hvor mændene skal klare en manddomsprøve og der-med skal være gode til at glemme smerten.

I vor egen kultur har det traditionelt set været mændene, der skulle klare de fysisk hårde arbejds-opgaver, hvilket historisk set peger tilbage til for-tiden, hvor det var manden, der skulle jage føden, og kvinden, der passede de huslige pligter.

Det ligger altså i vores kultur, at fyren skal være den hårdføre og fysisk stærke, men selvom mænd udadtil virker som det stærkeste køn, kan man argumentere for, at kvinden rent faktisk er langt bedre til netop at udholde smerten end manden.

Videnskabeligt bevist
En undersøgelse, ledet af Bradon J. Wilhelmi fra "Southern Illinois University School of Medicine", har vist, at der er en helt biologisk grund til mændenes evne til at udholde smerte.

De har bare ikke så mange nervefibre i huden, som kvinder har, og derfor føler kvinder en større og mere intens smerte end mænd gør. Det vil sige, at en mand, der modtager et slag, for eksempel en 'lammer', ikke vil få samme smertefulde oplevelse som en kvinde, der modtager nøjagtig det samme slag.

Bradon J. Wilhelmi testede huden på ti kvinder og ti mænd ved at tælle, hvor mange nervefibre en kvadratcentimeter hud indeholdt. Huden var i alle tilfælde taget fra nøjagtigt det samme sted på kroppen, nemlig lige over den "infraorbitale nerve foramen" (se billede nedenfor).

Undersøgelsen viste, at kvinderne gennemsnitligt havde 34 nervefibre, mens mænd kun havde 17 nerve-fibre per kvadratcentimeter hud.
ANNONCE
Kvinden: Det Stærkeste Køn
Vidtrækkende konsekvenser
Det skal dog lige pointeres, at undersøgelsen ikke kan anses for at være repræsentativ, i og med man kun har undersøgt i alt 20 in
Der kunne meget vel komme en helt anden kon-klusion ud af en mere omfattende undersøgelse.

Men, hvis yderligere undersøgelser bekræfter tesen, vil det have store konsekvenser for, hvorledes man bør behandle henholdsvis mænd og kvinder under og efter en operation, eller hvorledes man skal tak-le kroniske smerter.

Det kan betyde, at man i højere grad bør variere behandlinger, operationsteknikker og medicindose-ring, alt efter om patienten er kvinde eller mand.

Kvinden er altså det stærkeste køn
Men indtil da kan vi komme med en midlertidig konklusion. Manden kan tilsyneladende ikke mærke den fulde smertestyrke.

Faktisk talt udholder kvinden en dobbelt smerte, i forhold til det manden oplever; og derfor kan vi med god ret udråbe kvinden som værende "det stærkeste køn".
ANNONCE
Del

Seneste nyt