Aniston

Kvindelige Superhelte

Er de virkelig glemte?

Der har været mange forskellige kvindelige superhelte gennem tiden, men de fleste blev desværre hurtigt glemt igen.
Kvindelige Superhelte
I tegneserieverdenen har de store superhelte næsten altid været mænd, kvinderne var dog også med, men havde kun små biroller som mændenes kærester eller hjælpere, altså dem med de svage kræfter, og hvis kvinderne havde større roller, så var det mest som de "onde", altså den mørke modsætning til den mandlige superhelt. Batman havde Catwomen, Green Lantern havde Star Sapphire, Iron man havde Black widow etcetera.

Wonder Woman

Den første rigtige kvindelig superheltinde, som ikke var en association til en af de mandlige helte, var Wonder Woman, hun fik sin debut december 41 / januar 42 i nummer 8 af "All Stars Comics". Hun blev populær med lynets hast af både mænd og kvinder,

hvilket resulterede i, at hun, som den første kvindelige superhelt, fik sin egen tegneserie, det skete allerede i juli 1942.

Og det er jo heller ikke uden grund, at Wonder Woman sammen med Batman og Supermand er den mest solgte tegneserie den dag i dag.

Wonder Woman har en lang historie, men kort fortalt så er hun prinsesse af Themyscira, hendes søster er Atermis, og hendes mor er Hippolyta "Dronning over Amazonerne".

Hun har base på Paradis Island, Washington DC, Gateway City og Boston.

Og har reddet jorden fra mange fjender og katastrofer.

70 - 80'erne var dog et vendepunkt for kvinderne, mange siger, at det var Wonder Woman's popularitet, som havde banet vejen frem, for pludselig begyndte der at dukke flere og flere kvindelige superheltinder op med større og stærkere kræfter, og nu var tegneserieverdenen ikke kun domineret af mænd.

Men mange af de kvindelige helte der kom frem, var ikke helt ukendte, de var nemlig de samme kvinder, som man tidligere havde set som enten kærester eller hjælpere til de mandlige superhelte, og måske var det dét, der gjorde, at mange af dem hurtigt blev glemt igen, kun ganske få blev rigtig populære.
ANNONCE
Kvindelige Superhelte
Supergirl

En af de populære var Supergirl, hun kom faktisk frem allerede i 1959, men slog først ordentligt igennem senere hen. Historien om hende er, at hun er Supermands teenage kusine. Oprindeligt hedder hun Kara og kommer fra Argon City på planeten Krypton.

Ligesom Wonder Woman har hun reddet verden fra mange ting, og ligesom sin fætter Supermand har hun kæmpet en brav kamp mod kryptonite.

I 1984 kom filmen "Supergirl" med Helen Slater i hovedrollen, og folk var vilde med filmen, dog var der en ting, de ikke var tilfredse med, og det var netop den søde Helen Slater, ingen syntes, at hun var den rette til rollen, og når folk (de hærdede tegneserie kendere)

blev spurgt, hvem de hellere ville have haft i rollen, var det de færreste, der kunne komme med et svar, for Supergirl var og er nok stadig en af de superheltinder, som ingen virkelige personer nogensinde ville kunne spille eller leve op til i rollen.

Wonder Woman, Supergirl, og alle de andre superheltinder, gjorde dengang og gør stadig, det sammen som Spice girls gjorde i 90'erne: De gav Girlpower!

Så lad os ikke glemme vores superheltinder, men i stedet hylde dem for hvad de har gjort og givet kvinderne gennem tiden.

Få er nævnte, men ingen er glemte


Køb af Supergirl kostume

Køb af Wonder Woman Kostume

Wonder Woman fan site
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce