Aniston

Kvindehumor i en mandeverden

Hvorfor griner kvinder og mænd ikke af det samme?

Hvem har ikke, som pige, prøvet at sidde i et selskab kun med fyre, der sidder og fyrer det ene lir af efter det andet, og synes de er ret så sjove og så når man endelig lukker munden op for at fortælle noget, man selv synes er vildt sjovt, vender alle fyrene sig om for bare at glo på én med åben mund og man kan se på dem, de tænker: Luk, søster! Hjælp! Hvad gør man?! "Æhh... Man skulle nok have været der", skynder man sig at sige og tager hurtigt en slurk vand for at kvæle den pinlige situation.

Mænd og kvinder har bare ikke samme humor, så er det sagt!

Hvor mænd kan sidde og grine over de mest primitive ting, der bare ikke har det, der ligner en pointe, skal piger have en historie med en pointe for at grine(en pointe som nogle endda ikke fatter, efter at joken er blevet fortalt 5 gange).

Tag for eksempel mænd og sport. Hvem har ikke set reklamerne fra Tips, hvor der sidder 4 fyre på en café og "spiller fodbold" med sukkerknaldene og så pigen drukner Zidane i kaffen. Et typisk eksempel på at mænd ikke behøver en pointe for at more sig. Kvinden ikke kan se pointen i at mændene sidder og lege med sukker. Det er da også noget underligt noget at gøre i fuld offentlighed...
ANNONCE
Kvindehumor i en mandeverden
Primitiv versus selv-ironisk humor:

Når kvinder endelig joker er der en god portion selv-ironi indblandet. Det er det, der gør, at de kan tillade at gøre grin med sig selv; på den fede måde. Tager man en kvindelig komiker som Mette Lisby, er meget af stoffet til hendes shows selv-ironisk. Hun inddrager mange ting fra dagligdagen, og sætter dem ind i sammenhænge alle kan nikke genkendende til. Sammenligner man Mette Lisby med den mandlige stand-up komiker Uffe Holm, ser man tydeligt en kontrast. Uffe Holm er sjov på den sjofle måde, hvilket på en eller anden måde trænger ind hos mændene, hvor Mette Lisbys humor er mere ironisk. Og med hendes ironi formår hun at penetrere de fleste kvinders skal af anti-humor.
ANNONCE
Kvindehumor i en mandeverden
Meget af det mænd griner over er uden tvivl: Kvinder! Hvor ofte hører man ikke sætningerne: "Kvinder og teknik" eller "Kvinder bag rattet går aldrig godt"? Og det er måske rigtig nok, at kvinder ikke lige ligger inde med den største paratviden om computere og anlæg eller hvordan bremserne virker i en bil, men så ved vi så meget andet.

Det vi ikke ved, skal vi nok finde ud af, så længe det drejer sig om hvad de og de personer gjorde i byen forrige weekend. Kvinder morer sig meget på andres bekostning, om de vil indrømme det eller ej. "Og så gjorde han..." "...i skulle have set hende! Det var så sjovt". Og med den tilbage til "Man skulle nok have været der..."

Det er det kvinde humor handler om: At være der når det sker - ellers går man glip af en god mulighed for at se, at kvinder rent faktisk har humor!
ANNONCE
Del

Seneste nyt