Aniston

Kvinde - Ti

Du taler alt for meget

Så har man hørt det med. Jeg, som troede, jeg var en del af det privilegerede køn, der var i stand til at drive mænd til vanvid med en lind stormflod af ord. Men nu må jeg til at øve mig lidt mere, hvis jeg vil kunne bevare taleretten i mere end 35 % af taletiden.
ANNONCE
Kvinde - Ti
To påstande

 • Kvinder taler mere end mænd.


 • Kvinder afbryder langt mere end mænd.


 • Sandt eller falsk? Spørger du en mand, kommer svaret prompte: Sandt!

  Men det er faktisk falsk.

  En fejlslagen fordom

  En ny undersøgelse har brudt med disse på-stande, og nu kan vi kvinder læne os helt tilbage med et skævt smil, næste gang en mand vil lukke munden på os med en sådan påstand.

  Jeg troede egentlig også, at kvinder generelt snakkede mere end mænd, og det kom derfor som en stor overraskelse, da jeg på forsiden af Fyens Stiftstidende kunne læse, at det forholdt sig helt modsat.

  Måske er det en fejlslagen fordom påduttet os af uvidende mænd!

  Jeg husker i hvert fald tydeligt, hvordan jeg på gymnasiet fik maksimum 40.000 ord til rådighed om dagen, fordi et par lærere mente, jeg snakkede for meget - mænd selvfølgelig. Og når de ikke gad høre på mig mere, fik jeg at vide, at jeg havde opbrugt min kvote!

  Den skulle de have lige i hovedet igen, og det kan jeg måske nå nu.

  Mænd: 65 % Kvinder: 35 %

  Undersøgelsen, der er lavet af Hans Jørgen Ladegaard fra Syddansk Universitet, påviste, at kvinder ganske vist er mest aktive og med spørgsmål, tilråb, kommentarer, små grynt og nik holder samtalen i gang.

  Men mænd har det med at holde lange enetaler, og mens kvinden tier og lytter, taler han sig varm. Det betyder, at manden i sidste ende står med 65 % af taletiden, mens kvinderne kun opnår 35 %.

  Kvinder er mere sociale

  Hans Jørgen Ladegaard kom til den konklusion, at kvinder har en mere social måde at kommunikere på, eftersom de er bedre til at holde en samtale i gang. Omvendt er mænd mere resultat-orienterede, og når de spørger om noget, er det for at få et svar på et konkret spørgsmål og ikke for at "sniksnakke".

  Så er spørgsmålet bare, hvilken kommunikationsform, der er mest hensigtsmæssig - og det kommer vel an på, i hvilken sammenhæng man skal bruge kommunikationen.

Men indtil videre er det bare om at klø på.

Vi tøser må hellere se at blive det førende køn igen!
ANNONCE
Del

Seneste nyt