Aniston

Kvinde Kend din Plads!

Miniskørt eller Rødstrømper?

Flere kvinder siger fra, flere kvinder får højere uddannelser, og kampen om lige løn, er taget godt ved. Den gammeldags tankegang, at kvinder skal være i køkkenet, er ved at være tabu, og det er ikke acceptabelt - hverken i den feminine eller den maskuline verden.
ANNONCE
Kvinde Kend din Plads!
Ser vi lidt bedre efter, kan vi til tider blive taget tilbage i tiden, hvor kvinder stadig blot var en genstand og et trofæ. Man ser musikvideoer, hvor kvinder med bare bryster eller kun iført undertøj er en helt normal ting. I hip hop kulturen er ord som "ho" og "luder" meget normalt. Det er til at leve med, hvis det var noget for noget.

Men ser man efter, og lytter man, ser man, at der sjældent er mænd som udfører vulgære bevægelser eller hører stødende ord om deres eget køn.

Bryster og Bandeord

Et ord som "stodder" er ikke længere et skældsord, men lidt a la "player". Det er cool! Hvornår har du sidst hørt og set en video med Eminem, hvor barbrystede kvinder, som for det meste er en stor del af showet, får lov til at udtale ordet p** eller f***?.

Hvad er forskellen? Hvad er det for signaler, vi sender, hvis vi siger, at det er okay, at kvinder bliver fremvist på denne måde, mens bandeord er bandlyst! Man siger, at kvinden skal være stolt af sin krop, et argument som tit bliver brugt, når diskussionen om de halvnøgne kvinder dukker op. Men glemmer vi ikke at se det fra den anden vinkel. Hvis ord som luder og ho er okay, "hvorfor er det så slemt at sige p**"?

Er det fordi, mænd ikke har så meget som kvinden at være stolte af? Bliver deres stolthed såret, hvis en kvinde synger om mænd og deres lem?

Mandschauvinistisk Verden?

Vi ser den mandschauvinistiske tendens igen og igen, selvom vi lever i 2005. Selv inden for politikkens verden hører vi det, når medierne kalder de kvindelige politikere for "den talende kavalergang", "heksen" og meget mere, alt imens de mange mænd inden for denne verden går fri for disse chauvinistiske stempler. Det værst tænkelige er, når man kritiserer deres stil, måde at lade deres skæg gro på etcetera.

Er dette fordi, vi i virkeligheden ikke er så moderne et samfund, som vi gerne vil være, eller er det fordi, vi som kvinder er for sippede? Gør vi alt for stort et nummer ud af ingenting? Drejer det sig i virkeligheden om, at vi som kvinder skal holde op med at pive og lære at tåle mosten, hvis vi vil være en del af den mandlige verden?

Eller er mænd generelt nogle svin, som stadig ikke anser deres søstre, mødre og kærester for andet end objekter, som er gode til 3 ting: sex, mad og rengøring?
ANNONCE
Kvinde Kend din Plads!
Hysterisk eller rimelig?

Gør vi det som kvinder sjovere for mændene at være mandschauvinistiske ved at reagere voldsomt på udtalelser som "den talende kavalergang"? Beder vi selv om det, når vi i byen tager en nedringet bluse og et miniskørt på?

I så fald, er det så ikke det samme som at sige, at de piger som vælger denne form for påklædning selv er uden om det, hvis de bliver voldtaget? Er det i bund og grund bare den menneskelige natur at have disse kampe kønnene imellem, og kan mænd egentlig gøre for, at de tænker sådan?

Som kvinde kan man opleve at blive latterliggjort, når man tager de "Røde Strømper" på.

Er der en gylden mellemvej, eller må vi bare finde os i det? Kan det lykkes os at sætte os i respekt, eller er der overhovedet behov for det?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce