Aniston

Kvinde i fokus: Vanessa Selbst

Pokerdronningen over dem alle.

Poker er et hasardspil, men samtidig er det også et spil, hvor de dygtigste spillere har størst chance for at vinde. Psykologi og matematik er en vigtig del af spillet, da det gælder om at læse modstanderens ansigtsudtryk for at få en idé om, hvilke kort han/hun gemmer på, og herefter kan man gøre den simple udregning til at svare på: Har jeg størst chancer for at vinde eller ej?

Det kan Vanessa Selbst. Den 28-årige amerikaner er faktisk så god, at hun i øjeblikket er en af verdens mest succesfulde pokerspillere.

Ved det seneste verdensmesterskab i poker, også kaldet WSOP, i Las Vegas, imponerede hun stort, da hun vandt en af turneringerne, 10-Game Mix/Six Handed, foran 420 andre modstandere. Langt størstedelen af spillerne ved WSOP er mænd, og selvom der er over 60 turneringer at vælge imellem, hører det til sjældenhederne, at en kvinde vinder det eftertragtede WSOP-bracelet – et guldbelagt armbånd.

Seneste kvindelige vinder af en åben WSOP-turnering (hvert år er der også en turnering kun for kvinder) skal man tilbage til 2008 for at finde, og dengang var det faktisk også Vanessa, som vandt.

Ved årets WSOP formåede hun at komme langt i fem turneringer og vandt i alt omkring 526.000 dollars, ca. 3,2 millioner danske kroner, på lidt over en måned.

Det fik den amerikanske pokerlegende, 78-årige Doyle Brunson, til at finde mobilen frem fra lommen og tweete om ”Pokerdronningen”:

’Looks like Vanessa Selbst may be I'n the same league as Phil Ivey. #veryimpressive

Sammenligningen med amerikanske Phil Ivey er fornem, da han i flere år er blevet betragtet som verdens bedste pokerspiller. Han er kendt for sin meget afslappede men koncentrerede stil ved pokerbordene, og det samme er Vanessa.
ANNONCE
Høj koncentration sikrer, at Vanessa Selbst spiller næsten fejlfrit. - Kvinde i fokus: Vanessa Selbst Høj koncentration sikrer, at Vanessa Selbst spiller næsten fejlfrit.
Hun har en fantastisk evne til at læse modstanderne og laver næsten ingen fejl, hvor hun skal lave nogle svære beslutninger. Derfor er det faktisk kun variansen i spillet, som sætter en stopper for, at hun vinder.

Vanessa Selbst lever dog ikke kun livet bag pokerbordet eller computeren. Mens hun har haft fuld skrald på karrieren som pokerspiller, har hun faktisk også taget en universitetsgrad i jura ved det prestigefyldte Yale-universitet i USA.

Hendes mål er at bruge sine studier til at skabe større økonomisk lighed i samfundet og retfærdighed for alle racer og køn. Samtidig drømmer hun om at stable en fond på benene, der skal hjælpe med til at sikre bedre civile rettigheder, skriver hun på hendes hjemmeside.

I alt har Vanessa Selbst vundet for næsten 5,5 millioner dollars i pokerturneringer, så Pokerdronningen har allerede nu sikret de første midler til fonden.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce