Aniston

Kvinde i fokus - Tracy Chapman

Debuterede med sit første album i 1988 og er stadig syngende

Tracy Chapman begyndte at skrive sine første sange i en alder af 11 år, og fik pladekontrakt lige efter sine college eksamener.
Kvinde i fokus - Tracy Chapman
På fredag indtager hun amfiscenen i Den fynske landsby. Sidst hun spillede på Fyn var i 1989 på Midtfyns festival, der det år trak flere tilskuere til en selveste Roskilde festival (63.000 tilskuere)

Hun har 8 albums på samvittigheden, og har vundet 4 grammyer gennem tiden.

Hun er født d. 30 maj, 1964, i Cleveland Ohio og det var først i college tiden hendes "gademusik" gav pote. Efter at have afsluttet sine eksamer skrev hun kontrakt med Elektra records, og det tog ikke længe før hendes samfundskritiske debut album, "Tracy Chapman" udkom.

Stille og roligt begyndte hun at tournere, og på den måde få opbygget sig en fanskare.

I anledningen af Nelson Mandelas 70 års fødselsdag optrådte Chapman kort tid efter til Mandelas mindekoncert.

Så begyndte hendes hit "Fast Car" at dukke op på hitlisterne i U.S.A. "Fast Car" lå på en 6. plads på listen over de 100 mest hotte sange i U.S.A.

Senere hen kom "Baby Can I Hold You" og "Talkin' 'bout A Revolution" også med op på hitlisterne. Albummet blev en succes og solgte dobbelt platin, indbragte tre Grammy Award's og prisen som "Årets nye navn".

Senere samme år, 1988, blev Tracy udvalgt til at turnére verden rundt for Amnesty International.

Hendes efterfølgende album var ikke nær så succesfuld, men solgte stadig platin.

På fredag kommer hun som led i sin Europa tour forbi Danmark endnu engang, så hvis du ikke allerede har billet, kan det være du er heldig stadig at kunne nå det.
ANNONCE
Del

Seneste nyt