Aniston

Kvinde i fokus - Pernille Rosenkrantz-Theil

Pernille Rosenkrantz-Theil er en tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten der nu er Socialdemokrat.

Pernille Rosenkrantz-Theil er en ung politiker på 31år, der er med på noderne. Hun har på trods sin unge alder , alligevel mange år på bagen inden for det politiske felt. Allerede i løbet af gymnasi
Kvinde i fokus - Pernille Rosenkrantz-Theil
e tiden (1992-1995) var hun medlem af bestyrelsen i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS). Men der stoppede hun ikke. Efter gymnasiet arbejdede hun som vejleder for den frie ungdomsudannelse, hvilket fandt sted på Det Frie Gymnasium, dette gjorde hun i perioden 1996-1997. I 1998 blev hun indskrevet på statskunskab på Københavns Universitet. Samtid med at hun startede på Københavns Universitet var hun også kampagneleder for Operation Dagsværk.

Siden 1996 har hun været en del af hovedbestyrelsen og arbejdsudvalget i Enhedslisten. Her har hun gjort sig meget bemærket, både på grund af hendes til tider provokerende udtalelser, men også fordi hun har været Enhedslistens svar på Villy Søvndal. I den forstand, at hun hele vejen igennem har været sin egen.

I 2003 fandt maling angrebet sted på Christiansborg. Her er der delte meninger om hvorvidt Pernille Rosenkrantz-Theil havde en finger med i spillet. De to unge mænd der stod for selve handlingen med at dekorere både statsminister Anders Fogh og udenrigtsministeren med rød maling. Handlingen var for at symbolisere utilfredshed med regeringens holdning til Irak-krigen. Lykkedes dette eller endte det i et flop?
Grunden til at debatten gik på hvorvidt Pernille Rosenkrantz-Theil var medvirkende, og om hun havde haft kendskab til aktionen, var at de to unge mænd var inviteret ind på Christiansborg af Pernille Rosenkrantz-Theil. Men inte
ANNONCE
Kvinde i fokus - Pernille Rosenkrantz-Theil
t er dog bevist.
Dog er hun ikke selv nogen bly viol med hensyn til at bryde ud i handlig. Da hun selv i 1994 deltog i en aktion på Christiansborg. To DGS-medlemmer og hende selv kastede levende dværghøns ud fra tilhørerlogen ned i folketingssalen. Dette var en aktion mod nedskærelser på uddannelsesområdet.

Det sidste nye Pernille Rosenkrantz-Theil har bedrevet, skete så sent som igår. Det offentliggjorde hun at hun har meldt sig ud af Enhedslisten og fra igår, af nu er medlem af Socialdemokraterne. Hun blev straks sat under stort press fra Socialdemokraterne, da hun nu skal indordne sig efter deres politiske holdninger. Der er dog nogle af Socialdemokraterne der, har udtrykt deres skepsis ved at hun nu har skiftet parti. Hun har også selv meddelt pressen, at hun ikke støtter alle Socialdemokraternes holdninger. Men hun afviser dog ikke at hun måske, kan finde på at stille op til folketingsvalg, heldigvis har hun 3år til at forberede sig, til næste valg.

Så må tiden vise hvordan befolkningen, tager imod parti skiftet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce