Aniston

Kvinde i fokus - Pam Grier

Pam Grier har efterhånden en del år på bagen, inden for film verdenen.

Navnet Pam Grier, sagde mig egentlig ikke noget, da jeg først stødte på navnet. Så begyndte jeg at
Kvinde i fokus - Pam Grier
undesøge det lidt nærmere, og vupti så dukkede der side op og side ned med alverdens hits, med film hun har spillet med i.

Pam Grier er født i den amerikanske by Winston-Salem, i staten North Carolina. Oprindeligt hed hun ikke Pam, men Pamela Suzette Grier. Hun er født den 26 maj i 1949. Hvilket vil sige at hun idag er 59år. Hun er født ind i hvad man tidligere ville betegne som en arbejder familie. Hendes mor er udannet  sygeplejerske, men var hjemmegående husmor. Pam Grier's far arbejdede som mekaniker og teknisk sergent inden for United States Air Force. Ud over at Pam Grier er Afrikansk-Amerikaner, har hun også andre aner i sig. Hun har både eropæisk, asisk og indfødt amerikaner i sine forfædre. Da hendes far havde en karriere inden for militæret, flyttede de meget rundt. I løbet af hendes barndom, boede de endda en periode i England. Langt om længe flyttede de til Denver i Colorado, hvor de slog sig ned. Hun har 2 søskende, en bror og en søster.

I en alder af 18 år flyttede hun, til Los Angeles. Her fik hun et arbejde som receptionist for firmaet American International Pictures. Hvilket senere sikrede hende en rolle i direktørens film, ved navn The Big Doll House fra 1970. Hun har i hendes skuespiller karriere
ANNONCE
Kvinde i fokus - Pam Grier
været medvirkende i film, siden 1970. Senest har det været muligt at se hende i The Adventures of Pluto Nash hvor hun spillede Flura Nash fra 2002. I 2004 kom den første sæson af serien L-WORD på banen, her spiller hun storesøster til en lesbisk kvinde, hvor hun ejer en café som hovedsageligt er et tilholdssted for lesbiske. I denne serie går hun under navnet Kate "Kit" Porter. Der er indtilvidere udkommet fem sæsoner. Men den nyeste film hun har været med i, er Back in the Day, hvor hun har rollen som Mrs. Cooper. Denne film er fra 2005. Samtidig gæste optræder hun i serien Law and order.

Ikke nok med at hun i over 35år har været film og serie aktuel. Har hun også været nomineret til et hav af priser. Blot nogle af de priser hun har været nomineret til er: Black Reel Awards, i 2000 for bedste skuespillerinde, i filmen Bones. Hun har været nomineret til Image Awads hele 8 gang, inden for årrækken, 1998 - 2006. Ikke nok med det, var hun også i 1998 nomineret til en Golden Globe for bedster skuespillerinde, i musikal/komedie genren, for filmen, Jackie Brown.

På trods af de mange skuespiller år på bagen, er der kun at håbe på en masse år endnu, med mange film.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce