Aniston

Kvinde i fokus - Natasja

Natasja, den danske sangskriver og sangerinde. Som hittede og stadig hitter i Danmark.

Natasja havde en danske mor, som arbejder som fotograf og hendes far var sudansk. Hun
Kvinde i fokus - Natasja
hed rigtigt Natasja Saad, men gik som oftest under betegnelserne Little T eller som de fleste nok husker hende blot som Natasja. Hun blev rigtig kendt som den danske rapper og sangerinde. Men Natasja startede tidligt i musik branchen. Allerede som 13årig, var hun med ude som DJ og sanger i det københavnske. I denne periode tonede hun frem sammen med Miss Mukupa, og to andre i bandet No Name Reqested. Hun har også samarbejde med andre kendte som fx. Queen Latifa, hvor at hun i denne tid vandt en masse goodwill på Jamaica.

En af de ting der nok ikke er mange der ved om Natasja, er at hun tidligere har været igang med en uddannelse, der ikke havde noget med musik verdenen at gøre. Natasja var igang med uddannelsen til professionel jockey, men i 1998 faldte hun af en hest, og måtte desværre i en alder af 24 år opgive drømmen om at blive professionel jockey midlertidigt.
Natasja har været vidt omkring. Hun har som den første ikke-jamaicianer i 2006 vundet reggaekonkurrencen "Irie FM Big Break Contest" som bliver afholdt på Jamaica. Her vandt hun en pladekontrakt, fotosession og et job på en festival på Jamaica ved navn Reggae Sumfest-festival.

Udover at lave musik, var hun også med i nogle teater opsætninger, og nogle moderne fortolkninger, af ældre stykker.
ANNONCE
Kvinde i fokus - Natasja
Men når man snakker om Natasja, kan man desværre ikke komme udenom at hun afgik ved døden, alt for tidligt. Hun døde den 24. juni 2007, hvor hun omkom i en bilulykke. Ulykken fandt sted på Jamaica. Natasja og Karen Mukupa sad begge i bilen, da ulykken skete, Karen Mukupa slap stortset uskadt. Chaufføren af den anden bil, var højst sansynligt påvirket af både alkohol og marihuana. Men på jamaica er det ikke lovligt, at alkohol- og nakoteste personer senere end 2 timer efter ulykken, derfor kan det ikke bevises, at chaufføren var påvirket. 
Natasja ligger nu begravet på Assistens Kirkegård i København. 

Selv efter hendes død solgte hun CD'er som aldrig før. I hendes ære blev der på hendes 33 års fødselsdag (d. 31 okt 2007) opkaldt gaden, som ligger lige bag Den Grå Hal, på Christiania efter hende. Den hedder nu "Natasjas gade". Der er også lavet et mindegraffiti til ære for hende, ved Havneparken på Islands Brygge. 

På trods af, hun nu har været død i over et år, er hendes musik stadig utrolig populær, og bliver stadig hyppigt spillet både i radioen og
Må hun hvile i fred.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce