Aniston

Kvinde i fokus - Kvinden i skyggen

En anonym kvinde er i denne uge sat i fokus. Hvorfor?

Et liv fyldt med frygt, vold og alkohol kan alligevel ende i en lykkelig tilværelse.
Kvinde i fokus - Kvinden i skyggen
Af gode grunde har denne uges kvinde i fokus valgt at være anonym, dog fortæller hun gerne, med en lettere skjult vemodighed, om sine oplevelser og erfaringer.

Som mange andre af denne generation, blev kvinden født i slutningen af 60erne. Hun voksede op som den yngste i en middelklasse familie.

Huset havde familien selv bygget, og udover de 6 børn var de to forældre.

Pigen voksede op, og blev til en kvinde. Kvinden lærte tidligt at klare sig selv, og var direkte efter folkeskolen ude og tjene sine egne penge.

I en alder af 18 fik hun sit første barn, med en fyr der forsvandt umiddelbart derefter, og hun stod nu alene med barn. Heldigvis var der nogle søde bedsteforældre til at give en hånd med.

Kvinden blev forelsket, og gift med en ny mand. Han var fisker, og en dag kom han aldrig tilbage. Igen var kvinden alene, denne gang med en stor sorg oveni ansvaret.
ANNONCE
Kvinde i fokus - Kvinden i skyggen
Der gik et par år, og en fyr fik præsteret at lokke kvinden med ham hjem, nogle vil kalde omstændighederne drugrape. Bortset fra at denne fyr blev hængende, og blev efterhånden en del af den faste daglige rutine i hjemmet.

Rutinen gik hurtig fra det kærlige varme hjem, det påtrods af alt var, til et hårdt sted med alkohol og vold.

I gode tider var fyren flot og charmerende, og havde talegaverne iorden, men under overfladen havde han en masse indebrændt livserfaring. Disse erfaringer fik ham til at gøre hende han elskede utroligt ondt.

Kvinden flygtede, men han fulgte med. Med løfter om ændring, og måske en uge af gangen med kærlighed og charme, fik han brugt kvindens kærlighed imod hende. Kærligheden blev langsomt til frygt, da hun ofte stod for skud for fyrens svingende knytnæver.

Kvindens afmagt, førte volden videre til barnet.

Kvinden fik 2 børn med ham. Under den sidste graviditet gik det så vidt for sig, at hun endte med at ligge med fyren ovenpå sin gravide mave, mens han slog løs på hende. Slag efter slag regnede ned over hendes hoved og forsvarsløse mave. Ingen kunne eller ville gøre noget, og selvom hun søgte hjælp ved både politiet og kommunen, skete der aldrig noget.

Manden fortsatte sin jagt, og der gik mange år før han blev stoppet. Under denne jagt blev resten af familien ligeså stille rodet ind i det, og både kvindens bror og venner stod for skud overfor hans voldseskapader.

Flere af lignende episoder kom og gik, og kvinden blev mere indelukket og frustreret. Intet hjalp, og den evige flugt tærede på hendes psyke.
ANNONCE
Kvinde i fokus - Kvinden i skyggen
En dag mødte hun dog en mand. En som forstod hende, lyttede til hende og som tog kampen op. En mand med så intens en kærlighed, at den evindelige flugt ikke blev nødvendig mere. Konfrontationen blev overstået, og hun kunne langt om længe slappe af.

Et liv der var dømt til at gå galt, endte alligevel trods de dårlige odds med uddannelse, mand, bil, hus og glade børn.

Om man kan lære noget eller ej, er et godt spørgsmål, men fortællingen bevidner dog om der altid er lys for enden af tunellen, om det så er et modkørende tog, er der altid en vej ud.
ANNONCE
Del

Seneste nyt