Aniston

Kvinde i fokus - Halima

Første udlæg af vores nye emne: Kvinde i fokus handler om Halima der er flygtet fra tvangs ægteskab og nu lever i frygt

Halima er en ung dansk-marokkansk kvinde. Hun er født og opvokset i Danmark. Halima indgik som  15årig i et tvangsægteskab, med en 29årig mand. I løbet af ægteskabet, tog Halima en studentereksamen og læste derefter til socialrådgiver. Halima og hendes mand fik sammen 3 børn. Men i januar i år tog Halima skridtet og ville skilles. Dette skabte ikke videre begejstring i Halima's famillie. Hamila bor nu på et krisecenter og har i en periode været gået under jorden.
ANNONCE
Kvinde i fokus - Halima
Halima har i dag en ny mand i hendes liv. På trods af hun stadig er udsat for trusler. Hun er blevet overhældt med varm kaffe på gaden, blevet truet med en pistol. Dette er nogle af grundende til at politiet har rådet hende til, at skifte navn og flytte. Men Halima er en stærk ung kvinde der ikke lader sig kue. Hun har nægtet, at flygte og vil heller ikke skifte navn. På trods af voldsomme frarådelser fra politiets side, har Halima valgt at stå frem og fortælle sin historie. Hun ønsker ikke, at dette skal ske for andre, da det er en umenneskelig måde at leve på. I konstant frygt for, hvad der kan ske ens børn og en selv. Hun nægter, at føle sig som et offer.
Siden 2007 har æresrelaterede forbrydelser, herunder sager som Halima's, været i politiets søgelys. Der er registreret op i nærheden af 300 sager. I disse sager har der i flere, af tilfældende været krævet flere ofre. Derudover har langt største delen, af disse forbrydelser involveret flere familiemedlemmer.
Da problematikken om æresrelaterede forbrydelser ikke er ny, er det vigtigt for Halima at få skabt så meget opmærksomhed om emnet som muligt. Det er flere markante kvinder der har støttet op om debatten. Blandt andet SF folketingsmedlem Özlem Cekic og Amila Bosnae har oprettet en gruppe på hjemmesiden www.facebook.com. hvor der på under to dage var helt op imod 1000 medlemmer. Gruppen hedder: Støt Halima nu! Denne gruppe sender et klart signal, danskerne ønsker at kvinder som Halima skal have alt den støtte og hjælp de kan få.
De sociale myndigheder og politiet mener fortsat, at Halima ikke burde være gået til pressen, da de frygter Halima har undervurderet situationen. Men Halima står frem som en stærk og handlekraftig ung kvinde, der ikke finder sig i hvad som helst. Den eneste måde at få ændret tingene på, er ved at stå frem og skabe opmærksomhed om problemerne.
Selv om Halima er gået til pressen med sin historie, lever hun stadig under jorden sammen med sine 3 børn.
Hvis flere kvinder stod frem og tog centrale emner og problemastikker op, som fx Halima har gjort, har jeg en formodning om, at vi kvinder kan nå meget længere i ligestillings debatten. Det kræver dog modet til at stille sig frem og ytre sin mening. Derfor kvinder i fokus!
ANNONCE
Del

Seneste nyt