Aniston

Kvinde i fokus - Anne Linnet

Anne Linnet er en kvinde, der igennem flere årtier har præget et utal af generationer med sin musik.

Hun er uden tvivl en, af de mest markante indenfor dansk rock. Hun har via sin musik præget danskernes ører i flere årtier. Ikke nok med, at hun er kendt for et utal af hits, har hun også været med til at gøre en forskel på andre områder.
Kvinde i fokus - Anne Linnet
Anne Linnet, født 30. juli 1953 i den århusianske bydel, Åbyhøj. Efter at have taget en studenter eksamen på Århus statsgymnasium, fortsatte hun på Det Jyske Musikkonservatorium.  
Anne Linnet har gennem tiderne levet med både mænd og kvinder, og har på denne måde opnået en status som ikon for lesbiske. Selv om hun har levet sammen med både kvinder og mænd har hun 5 børn. Hvor af de 2 af dem er adopteret.

I 70'erne var hun en del af bandet Shit & Chanel. De nåede ud til en bred publikums skare, med deres kvindepolitiske musik. Senere hittede hun med sangen 'Det ikke det du siger' med Anne Linnet Band. Hun stiftede bandet Marquis de Sade i 80'erne.
Hun har gennem tiden ikke kun præget det danske publikum med fantastiske hit, hun har også skrevet en kammer-opera. Hun er også forfatter til børnebøger, digte og en bog med hendes personlige erindringer. I 2006 udstillede hun også hendes egne malerier, hvilket fandt sted i Rundetårn i København.
ANNONCE
Kvinde i fokus - Anne Linnet
Selv på velgørenheds scenen har Anne Linnet gjort sig bemærket. Hun har igennem årende støttet flere forskellige organisationer. Sidste år støttede hun Amnesty international, for at skabe opmærksomhed om organisationen, lavede hun musik til et digt skrevet af en fange fra Guantánamo. Hun var også medvirkende på støttesinglen ved navn 'Hvor små vi er' til at bakke op om indsamlingen til ofrene i Sydøstasien efter tsunamien. Ikke nok med at hun har støttet Amnesty international har hun også, sammen med andre kendte kvinder, stået frem til pressen, for at fortælle hvorfor man bør støtte Fair Trade sagen.
Fair Trade går ind og støtter fattige producenter, herunder en del kvinder. Det er trods alt ikke meget der skal ændres på. Ved at oplyse om sagen, kunne det medføre at flere ændrede deres købevaner blot en smule. Hvilket kan være med til at gøre en forskel, til det bedre for indbyggerne i de fattigste lande verden over.

Dette er blot nogle af de sager Anne Linnet støtter. Man kan konkludere at Anne Linnet, all around, har påvirket den danske befolkning i mange retninger. Forhåbentlig vil hun fortsætte med dette i mange år endnu.
ANNONCE
Del

Seneste nyt