Aniston

Kung Fu Panda

Kung Fu og nudler

4 ud af 6 stjerner
"Kung Fu Panda" er en sød historie med en masse gode effekter, men at blæse den op til at være nogen stor og sjov film, er måske lige at pynte en anelse for meget på sandheden.
Kung Fu Panda
Da den gamle Mester Oogway meddeler, at tiden er inde til at udpege, hvem der skal være Dragekrigeren, forventer både Mester Shifu og alle andre, at han vil pege på en af De Fantastiske Fem - Tiger, Abe, Trane, Hugorm og Knæler - der er oplært i templet og længe har forsvaret dalen.

Det samme gør den slappe, laskefede panda Po, der ganske vist drømmer om selv at blive kung fu kriger, men som aldrig vil drive det til andet end at sælge nudelsuppe til tilskuerne. Men tilfældet vil, at Po gør en spektakulær entré i templet, og Oogway ved om nogen, at intet sker tilfældigt. Han udpeger Po som Dragekrigeren.

Mester Shifu får sin sag for med at træne Po op. Faktisk vil han meget hellere skræmme ham til at give op, men Po er bare lykkelig for at kunne leve sin drøm ud - hvor umulig han end er til kung fu. Men det haster for Po at opnå sin lærers respekt, de andre kung fu krigeres venskab - nå ja, og i det hele taget at lære lidt kung fu. For Mester Shifus nemesis, sneleoparden Tai Lung, er undsluppet fra sit fængsel og har kurs mod templet. Kun Dragekrigeren kan stoppe ham... Hvis han når at blive klar.

Den seneste tegnefilm fra DreamWorks udspiller sig i det gamle Kina, hvor den traditionelle kung fus stilarter bliver levendegjort i de dyr, der har givet dem deres navne... Altså bort set fra Pandaen. Dén har man aldrig opkaldt en stil efter, men med stemme af Jack Black/Rune Klan illustrerer Po, at man er helten i sit eget liv i et farverigt, spændende og sjovt eventyr; skabt med respekt for kung fu genrens konventioner. John Stevenson og Mark Osborne har instrueret.

Meget lang og til tider kedelig
Der er lagt op til, at "Kung Fu Panda" er en af årets sjoveste animationsfilm, men det viser sig ikke at være tilfældet. Jo, der er sjove momenter, men i forhold til filmens længde, så er der for få. Figurerne er søde og godt lavet, men historien er en smule tynd, og det får filmen til at virke meget lang og til tider kedelig.

Måske var forventningerne for høje til Jack Black. Måske har den været blæst for meget op. Måske holder historien om en Panda, der elsker Kung fu, bare ikke. Det er svært at sætte fingeren på, hvad der er gået galt.

Medmindre man har en svaghed for pandaer, så kan man lige så godt vente til filmen bliver sendt i fjernsynet og spare de penge.

"Kung Fu Panda" har premiere fredag den 18. juli 2008.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce