Aniston

Kun en genstand om ugen

Hvor meget drikker du?

Unge mennesker drikker i dag alt for meget cola, og det går ud over både krop, sind og tænder. Vi ved det egentlig godt, men det er lidt med cola som med alkohol, cigaretter og andre ting, man ikke bør indtage. Vi gør det alligevel, næsten uden dårlig samvittighed.
ANNONCE
Kun en genstand om ugen
Når det gælder alkohol ved vi, hvad vi skal forholde os til. For mænds vedkommende er det højest 21 genstande om ugen og for kvinder gælder det højest 14 genstande om ugen.

Nu vil Familie- og forbrugerminister Carina Christen-sen (K) også begrænse indtaget af sodavand, saft og andre søde læskedrikke. Især fordi børn drikker alt for meget. Og det gælder også unge mennesker.

Nu hedder det: "Max en halv liter sodavand og saft om ugen". Man fristes til at kalde det "en genstand om ugen".

Vil du kvitte sukkeret?
Det hele er selvfølgelig et spørgsmål om, at regeringen vil gøre befolkningen sundere og mindske risikoen for fedme, sukkersyge og hjerte-, karsyg-domme. Man vil gerne fjerne befolkningens sukker-afhængighed, ligesom man vil have danskerne til at kvitte smøgerne.

Vi kommer da også til at høre mere om denne nye genstandsgrænse for søde drikke. I 2008 vil ministeriet køre en landsdækkende kampagne, som skal få os alle til at overholde grænsen. Men spørgsmålet er, om det er noget, vi kan indfinde os med.

Hvad med dig? Hvor meget drikker du? Og synes du, at en grænse på én genstand om ugen er til at overholde?
ANNONCE
Del

Seneste nyt