Aniston

Kreativ stil #3

Lav dine egne smykker

De fleste smykker er dyre, så hvis du gerne vil have et større udvalg - og smykker, der passer til alle dine kjoler - må du ty til andre løsninger. I stedet for at røve den nærmeste juvelér, hvad så med selv at lave dem?
Kreativ stil #3
Forhandlere
Det mest oplagte sted er en hobbybutik, for eksempel Panduro Hobby. Her kan du købe alt fra færdige sæt, som du ultra let kan give dig i kast med, til perler, tænger og sten.

Panduro Hobby er stedet, hvis du gerne vil hurtigt (og let) i gang, men det er også et af de dyrere valg.

Hvis du gerne vil gøre det billigere, kan du med fordel besøge tikroners-butikker og Søstrene Grene, dér hvor du bor.  De har sommetider perler og sten, men du bliver nødt til at supplere med materialer fra Panduro Hobby.

De store supermarkedskæder reklamerer også sommetider med hobbyartikler, og det er også billigere end Panduro Hobby. Panduro Hobby er dog det eneste sted, hvor du kan være sikker på at få kvalificeret hjælp; de andre steder er det op til dig selv, at finde de rigtige materialer.

Materialeforslag
Hvis du vil arbejde med sølv (eller et materiale der ligner), skal du have mindst tre tænger: En knibetang (til at klippe over med) og to tænger til at bøje metallet med. Det er simptelthen ikke muligt at bøje det med fingrene. Disse kan købes i Panduro Hobby, og sommetider også andre steder.

Der findes et utal af sten, perler og andre små acessories. Når du først er begyndt at lave smykker, får du svært ved at rive dig bort fra hylderne, for enhver sten eller perle giver en ny mulighed.

Desuden skal du have øreringebøjler, creolerringe og lange "hængestilke", hvis du vil lave øreringe. Vil du lave halskæder, skal du bruge en lås (der findes mange forskellige) og en form for tråd. Du skal beslutte, om den skal være fast eller elastisk, og af hvilket materiale den skal være lavet.
Omtrent det samme gælder, hvis du vil lave armbånd.

Du kan også lave hårspænder, bælter og ringe, hvis du besøger en hobbyforretning.

Kreativt samvær
Det bedste er, hvis du allierer dig med en kreativ veninde. Så kan I sammen købe materialer (nogle af dem vil I endda kunne splejse om, så det ikke bliver så dyrt), og senere kunne bande og glæde jer sammen, når I laver smykkerne. Det er simpelthen så hyggeligt, fordi man taler godt sammen, når man laver kreative ting.

Eller hvad med at arrangere en kreativ dag, hvor I inviterer alle jeres kreative veninder til at komme og dyrke kreativiteten? Det behøver ikke at være ensomt at være kreativ.

Ellers er det bare om at komme afsted og indkøbe startmaterialerne, og finde din kreativitet frem.

Jeg købte et starterset fra Panduro Hobby samt de omtalte tre tænger. Siden har jeg købt en masse sten, perler, metaller, creolerringe og lignende, sådan at jeg hele tiden har prøvet nye smykkeformer af.

De bedste resultater har jeg opnået med runde creoler-øreringe med
Du kommer i hvert fald aldrig mere til at mangle gaver til veninderne!
ANNONCE
Del

Seneste nyt