Aniston

Kreativ stil # 2

Sy dine sommer-nederdele

Det er både sjovt, billigt og hurtigt at sy sine egne nederdele, og så slipper man for, at hele resten af Danmark går rundt i den samme nederdel som én selv. Det er ikke så svært - det handler bare om at komme i gang.
Kreativ stil # 2
Materialer
Har du en symaskine derhjemme? Med mindre du har lyst til at gå tilbage til middelalderen og sy dine nederdele i hånden, har du behov for en symaskine. Men det behøver ikke at være en nymoderne maskine, der stort set kan sy selv, fordi den har indbygget computer - din mors gamle går også an. Eller måske har din veninde eller tante en maskine du kan låne?

Stof er selvfølgelig et must, men når man først har vænnet sig til at købe stof, er det faktisk lige så sjovt som at shoppe tøj - det bliver jo til tøj i længden!

Du kan for eksempel købe stof i "Stof og Stil", "Stof 2000" eller alle de andre stofbutikker, der ligger rundt omkring i landet. I butikkerne er de altid venlige til at hjælpe, derfor skal du bar spørge dem, om det stof du er faldet for, nu også kan benyttes til at sy den nederdel, du vil sy.

Du skal også bruge et mønster at sy efter. Biblioteket har mængder af sybøger og -blade, for eksempel "Ingelise - Alt om Håndarbejde". I de seneste numre af Ingelise er der kommet en serie der hedder Sy-let, og hvis du holder dig til den serie, burde du selv med et minimum af erfaring kunne sy dig en nederdel.

Hvad er lettest?
Det letteste er at sy en rundskåret nederdel. Den rundskårede nederdel er rigtig sød om sommeren, og danser man i den, ser det ud ligesom på film, hvor nederdelen står ud i luften i et brus omkring én.

En almindelig, stram og kort nederdel med elastik i livet eller en fodlang løsere, men også med elastik i livet, er også let at lave. Samtidig kan du lave et utal af variationer i stofvalg, flæser eller hvad du nu finder pænt på disse typer.

Det bliver først sværere hvis der begynder at komme rigtig linding med lynlås, knapper og
Hvordan kommer du i gang?
Alliér dig med en veninde! Sammen kan I diskutere jer frem til det rigtige stofvalg, vælge det rette mønster og grine, hvis det går galt. Til sidst kan I sammen glæde jer over at have frembragt to nederdele!
ANNONCE
Del

Seneste nyt