Aniston

Kongerigets kager

Du kan lige så godt begynde at lade tænderne løbe i vand.

Kongerigets kager
Hvis nu du skulle ønske dig en kage til din fødselsdag. Hvem ville du så have til at lave den?

Well ... Jeg ville nok vælge Mette Blomsterberg, som gennem det seneste års tid ganske ofte er tonet frem på mit tv med alle mulige og umulige (at lave i hvert fald) kager og andre desserter.

Men du kan du faktisk selv gå i gang med at lave nogle af Mette Blomsterbergs kager og desserter. Mette Blomsterberg har nemlig udgivet dessertkogebogen "Kongerigets kager". Og du kan lige så godt overgive dig til den, for den vil få din mund til at løbe i vand! 

Forfinede kagetraditioner
I Kongerigets kager tager dig med på en sød og syndig rejse rundt omkring i Danmark, hvor Mette Blomsterberg har mødt en række kageentusiaster, som fortæller om deres kagefavoritter.

Disse favoritter fornyer og forfiner Mette Blomsterberg så i de opskrifter, der er i bogen.

Således finder du blandt andet ikke bare almindelige kransekager i bogen, men kransekager med amarenakirsebær. Kokostoppene er forfremmet til kokostoppe med lime, og de hjemmelavede flødeboller er forfinede med hindbærskum.

Lad mundvandet løbe
Kongerigets kager er en virkelig inspirerende dessertkogebog, hvor der både er små kager og småkager men også store kager og lagkager. Der er nemme opskrifter og lidt sværere opskrifter, og nogle af kagerne kan du ovenikøbet lige smide sammen med det, du (formentlig) har i køleskabet, mens andre kræver lidt mere avancerede indkøb.

Man kan sagtens også sidde med Kongerigets kager i sofaen og nyde de lækre billeder og lade mundvandet løbe. For der er nogle søde historier i den, som er fulgt op med opskrifter og flotte billeder.


"Kongerigets kager" er skrevet af Mette Blomsterberg og udkommet fra Lindhardt & Ringhof 11. november 2011.
Del