Aniston

Kongen - Urials krone

Gedigent eventyr af Danmarks svar på Tolkien.

7 ud af 6 stjerner
Danmarks måske største eventyrnørd, Jim Lyngvild, debuterede sidste år som børnebogsforfatter med romanen "Kongen - Skyggernes bog".
Kongen - Urials krone
I denne opdager hovedpersonen, drengen Jerod, at han er den sidste arving til tronen i landet Anglesey.

Han drager derfor ud på en farlig rejse i et kapløb om Kong Urials krone, der giver sin ejer evigt liv.

Hans modstander er den onde fyrste Daray, som med sin hær af magiske hjælpere forsøger at stoppe ham.

Kronen og kærligheden
I andet kapitel af historien om Jerod, der har fået titlen 'Kongen - Urials krone″, har Jerod fået følgeskab af sin dobbeltgænger Aslak, som er snild på fingrene og normalt ernærer sig som tyv.

De to drenges opgave er nu at samle Urials krone.

Men der er onde kræfter på spil, som også jager kronens fire dele lige så intenst som de to look-a-likes Jerod og Aslak.

Riget skal samtidigt have en konge, men kærlighed kan koste dyrt, og kan et menneskebarn overhovedet gifte sig med en guddommelig muse? Og hvem fortjener egentlig at regere et rige for evigt?

Skal Jerod gøre sin pligt og tjene sit land og følge sin slægts traditioner, eller skal han følge sit hjerte? Svarene får man undervejs i bogen.

Danmarksmester i eventyr
"Kongen - Urials krone" er en børne-/ungdomsbog. Men som mange andre eventyrbøger er den (og iøvrigt også dens forgænger "Kongen - Skyggernes bog") også værd at læse af voksne eventyrfans.

Den er naturligvis letlæst og lidt naivt fortalt, men det gør ikke det store, når historien bare er god - og det er den. Det irriterer en smule, at der er en del stave- og/eller trykfejl i teksten, men man er ganske godt underholdt af det andet - og foreløbigt sidste - kapitel af historien om Jerod og han venner, der tæller både hekse, troldmænd, dyr og mange andre eventyrlige skabninger, som Jim Lyngvild i øvrigt har været så venlig at beskrive bagerst i bogen.

At kalde Jim Lyngvild for Danmarks svar på Tolkien er iøvrigt måske nok en overdrivelse. Men Jim Lyngvild mestrer genren flot og fortæller eventyr, der er værd at læse, og som er tro mod genren.

"Kongen - Urials krone" er skrevet af Jim Lyngvild og udgivet af Forlaget Carlsen den 14. juni 2010 til vejl. udsalgspris på 249,95 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce