Aniston

Kom i form med computerspil

Motion behøver ikke at være kedeligt! Benedicte Balling motionerer hjemme foran tv-skærmen.

Kom i form med computerspil
Motion er ikke kun marathonløb, spinning og aerobic.

Zumba-fænomenet har for længst bevist, at man godt kan have det sjovt, mens man kommer i form, og du behøver jo ikke engang forlade dit hjem. Nej, du kan også give den gas hjemme i stuen.

Benedicte Balling, som er studievært på The Voice, holder sig i form med computerspil, fortæller hun.

Hun sidder dog ikke foran skærmen og motionerer tommelfingeren, nej hun inddrager hele stuegulvet!

'Der er efter min bedste opfattelse sket en revolution inden for computerspil, efter at man nu kan styre via bevægelser. Jeg har en kameralignende anordning oven på tv-apparatet - en såkaldt Kinect, og ved at stille mig foran kameraet bliver hele min krop til selve 'kontrolleren'. Jeg styrer altså ved at gestikulere med arme og ben, hoppe, vifte med hovedet,  gå op og ned i knæ og så videre. Det er rasende smart og en genial måde at få motion på en underholdende måde,' siger Benedicte Balling.
 
Fra fedtede nørder til smarte storbykvinder
'Jeg kan godt forstå, at mange piger i dag opfatter computerspil som noget nørdet. Det er ikke lang tid siden, at computerspil var noget, som oftest foregik på en beskidt computercafé, hvor der det flød med chips, cola og bumsede hacker-typer, der var besat af koder og teknik. Men sådan er det på ingen måde længere. I dag er det en myte, at computerspil er teknisk svære. For eksempel behøvede jeg kun at sætte strøm til min spillemaskine, og så var jeg i gang med fagter og hop i stuen - til stor glæde for min krop,' forklarer Benedicte Balling.
ANNONCE
Kom i form med computerspil
Sjov med veninderne
'Jeg vil lige så gerne invitere mine veninder hjem til en aften, hvor vi spiller danser og synger foran skærmen til det musik, vi bedst kan lide, som at drøne ud i det københavnske natteliv, hvor det efterhånden er blevet umuligt at finde et godt dansested, hvor musikken ikke er remixet til ukendelighed,' fortæller Benedicte Balling.

Og man må da indrømme, at det lyder som en ret sjov aften!
 
Kom i form, og hav det super sjovt samtidig

'Jeg går som rigtig mange andre piger meget op i min karriere, og hvordan jeg ser ud. Og for at se godt ud er det rigtig vigtigt at få dyrket noget motion - beklager, men makeup, fedt tøj og fede sko gør det ikke alene. Og nogle gange kan det godt være svært at få for eksempel de fastlagte motionstimer i fitnesscentret til at gå op med et travlt arbejde. Så er det bare noget nemmere - og ikke mindst sjovere - at kunne sætte for eksempel et Zumba-spil på og give den fuld gas med kalorieafbrændingen hjemme foran Tv'et, hvor man både har egen personlig instruktør og det hele,' siger Benedicte Balling.

'Jeg kan allerede mærke, hvordan det her hitter blandt mine veninder - både dem med mand og børn, og dem der lever livet som single. Dem med mand og børn bruger den til motion og til at lave noget sjovt med børnene. Nu har jeg ikke nogen børn endnu, men jeg er sikker på, at jeg bliver verdens sejeste mor med Kinect. Mine single-veninder bruger den til at tone sige lækre og smækre med,' siger Benedicte Balling, studieværten på radiostationen The Voice.

ANNONCE
Kom i form med computerspil
Facts om Benedictes spillemaskine
Lyder det skægt?

Den spillemaskine, som Benedicte Balling er den stolte ejer af, er en Kinect, som bruges til Xbox 360.

Med denne Kinect er du controlleren, så du slipper helt for joystick, joypads, og hvad den slags ellers hedder.

Når du spiller Kinect, oprettes der et 'digitalt skelet', som sensoren kan registrere. Det er dig og hele din krop, der er med i spillet. Dine arme, ben, knæ, håndled, hofter og så videre.

Kinect husker, hvem du er, ved at indsamle fysiske data, som gemmes i din profil. Så når du vil spille igen, kender Kinect dig allerede. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan gå ind i et spil, lige når du har lyst.

Det lyder nemt, men måske også ret dyrt. Hvad hele herligheden koster, melder historien dog ikke noget om. Men hvor tit er du blevet væk fra spinningen, fordi du ikke lige orkede at gå ned af trapperne, sætte dig op på cyklen og klæde om i fitnesscenteret. Tja ... Den Kinect til Xbox 360 kunne godt være pengene værd - næsten uanset, hvad den koster.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce