Aniston

Knight and Day

Meningsløs underholdning med Tom Cruise og Cameron Diaz.

5 ud af 6 stjerner
Action, love, comedy = vanvid

Knight and Day
June (Cameron Diaz) lever af at sætte gamle biler i stand, et job hun sætter pris på. 

På vej hjem til hendes søsters bryllup, tager hendes liv en uventet drejning. I lufthavnen møder hun den
charmerende Roy Miller (Tom Cruise), som hun deler fly med, og som undervejs afslører sin sande identitet. Han er hemmelig agent og typen, der kan "matche" selveste James Bond.

Under en dramatisk "første date" fortæller Roy, at han har stjålet et stykke elektronik, der er af stor betydning for flere mistænkelige personer i skikkelser af tidligere kolleger, lejemordere og våbenhandlere.

Med fokus på hans egen og hendes sikkerhed starter den vilde jagt, og man følger parret på deres rejse fra USA til Azoerne, Europa og tilbage igen. 

Et tidsrum, hvor de konstant er at finde i en regn af krudt og kugler.

De kæmper for national sikkerhed, for hinanden, mod korruption, og de har det til tider sjovt, mens de gør det.

En blanding af mange ting

"Knight and Day" må siges at høre hjemme i kategorien "meningsløs underholdning", og den skal på ingen måde tages seriøst.

Vi ser her en film, hvor stort set samtlige elementer, som vi kender fra actiongenren, bliver puttet i én gryde, og det bliver bare for meget.

Udover den påtrængende kærlighedshistorie, vælger man at inkludere følgende: Den forræderiske og korrupte kollega overfor den misforståede agent, fysik-geniet med asberger-syndrom (som skal reddes), den udenlandske våbenhandler, rejsen gennem 3 - 4 forskellige lande, og sidst men ikke mindst, dét at vi skal more os over det.

Starten af filmen er faktisk ganske underholdende, og dette skyldes et udsædvanligt sjovt samspil mellem Cruise og Diaz. Ved simpel og hurtig dialog formår de at få én til at more sig. Det er også det, der gør, at man holder en vis
distance til filmen.

Midtvejs må jeg desværre tilstå, at jeg følte en vis udmattelse ved dens forudsigelighed.

Et eksempel på dette kunne være rollefordelingen, i den forstand, at kvinden i nød pludselig tager over og redder helten. Typisk en fræk detalje i film, men unødvendig og tidsrøvende i denne film.

Men når alt kommer til alt er Knight and Day en hurtig og underholdende film, som skal nydes for det, den er: En skør romantisk actionkomedie.

"Knight and Day" har premiere den 22.07.2010
Instruktører: James Mangold 
Skuespillere: Tom Cruise, Cameron Diaz, Maggie Grace, Peter Sarsgaard, Paul Dano, Marc Blucas, Viola Davis, Olivier Martinez 
Genre: Action, Komedie 
Spilletid: 1 time 50 minutter
ANNONCE
Del

Seneste nyt