Aniston

Knæk sukkertrangen

Find ud af, om du er afhængig af sukker eller blot en slikmund - og gør noget ved det!

4 ud af 6 stjerner
Hvorfor er det sådan en god ide at droppe sukkeret? Og skal det nødvendigvis forstås sådan, at man aldrig mere skal spise sukker?
Knæk sukkertrangen
Dette er nogle af de spørgsmål, som Charlotte Hartvig forsøger at give svarerne på i bogen "Knæk sukkertrangen".

Charlotte Hartvig har samlet summen af mange års erfaringer og de sidste nye tricks og redskaber i bogen. Og der er ingen tvivl om, at hun brænder for at knække trangen til sukker.

Dårlig vane eller...?
"Knæk sukkertrangen" henvender sig både til dig, som "bare" har en dårlig vane med at spise for meget sukker.

Og ikke mindst til dig, for hvem det ikke bare er en dårlig vane, men et fænomen, der forringer din livskvalitet og er tæt på at drive dig til vanvid. For du er måske det, man kunne kalde sukkerafhængig.

Hverdag uden sukker
"Knæk sukkertrangen" indeholder redskaber til at slippe din sukkertrang, trin for trin vejledning, ernæringsmæssig indsigt, motivationsafklaring og lidt om fremtiden med frihed til selv at vælge.

Men så længe sukker er noget, du ikke kan styre, noget, du tænder på, som var det smukke diamanter eller noget, du vil lyve for at få fingre i, så må løsningen også være følgende: Desserter og guf, som er sukkerfri.

Derfor indeholder bogen også opskrifter på sprøde kager og kiks, muffins, knas og kugler, mousse og isdesserter, der er kalorieberegnet, så du altid kender dit energiindtag og kan nyde det søde engang imellem - uden at tage på.

Sukkerkold
Charlotte Hartvig ved en masse om sukker og den afhængighed, vi åbenbart kan blive ramt af, hvis vi decideret ikke kan leve foruden.

Hun opstiller indledningsvis en række parametre, som gør, at man hurtigt kan finde ud af, om man rent faktisk er sukkernarkoman eller bare en helt almindelig slikmund. Og selvom undertegnede troede, hun havde sukkernarkoman stående i panden, kan man åbenbart blive endnu hårdere ramt?!

Charlotte Hartvig gennemgår desuden det videnskabelige i det her med sukker og kommer med alternativer til chokoladefrøer og Marabou.

Men derfra går hun, efter min mening, lidt i selvsving og foreslår eksempelvis, at man beder til gud, hvis man får rigtigt meget lyst til sukker... Så hun går måske selv lidt sukkerkold?!

Men igen, så er det måske svært for en almindelig sukker-storforbruger at sætte sig ind i, hvad en decideret afhængig har brug for?! Det kan jo være gud...?

Derfor henvender bogen sig, efter min mening, også mest til folk, som decideret har et afhængighedsforhold til alt det søde.

Men selvom man "bare" har en let overdreven trang til alt det søde, så kan man måske stadig finde et par gode råd og lidt vejledning i "Knæk sukkertrangen", men ellers er bogen langt hen ad vejen irrelevant, hvis man bare er en slikmund af dimensioner.

Man kan dog altid kaste sig i grams med opskrifter på guf - helt uden sukker men fyldt med sødestof.

"Knæk sukkertrangen" er skrevet af Charlotte Hartvig og er udgivet af Gyldendal den 10. august 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce