Aniston

Klummen - troen om skabelsen

Hvordan er det nu lige vi er opstået og hvorfor pokker kan der ikke blive enighed omkring det?

God ny uge, kære Aniston-læsere. Så er det endelig ny uge, endelig tid til endnu en klumme, denne uge mere af den betænkelige slags. For få uger siden sluttede ramadanen, og da jeg kender mange, der holder den, for at ære de fattige i deres religions navn, kom jeg til at tænke en del over skabelseshistorierne i det hele taget. Efter lidt søgning hist og her har jeg fundet frem til tre hovedemner.
ANNONCE
Klummen - troen om skabelsen
Videnskab - Religion - Intelligent design
Videnskab's filosofien om vores tilblivelse kender vi vist alle. Der opstod et sort hul, der skabte endnu et univers, hvor jorden så udviklede liv fra helt små celler, der er endt helt op til vores nuværende niveau i bade intelligens og udseende.

Der er stadig en masse huller, eksempelvis hvordan mennesket og aben blev udviklet fra vores fælles forfader, da vi sikkert ikke fra den ene dag til den anden mistede vores pels og pludselig var som nu.

Derindunder hører også teorien om selektiv udvikling, hvor vi ganske simpelt udvikler os efter, hvad vi har brug for. Et eksempel kunne være nogle fisk, der lever på bunden af havet - indenfor de sidste 50 år er de stoppet med at blive født med øjne, fordi de ikke har brug for dem, og det er jo i sig selv tankevækkende.

Intelligent design lyder som en række Siemens-ovne, der både kan tænde af sig selv, når de ved, vi skal lave mad, eller køleskabe, der selv justerer kulden, alt efter hvad der er i dem, men det er nu ikke tilfældet.

Det er en blanding af religion og videnskab, der hvor videnskab ikke har svaret, fylder de ud med religion, i mine øjne noget af en pastor moon ting / Scientology halløj, hvis man læser lidt om det.

Religion lyder rimelig generaliserende, og da jeg ikke vil henlede på nogen bestemt (Mest fordi jeg selv er atheist og ikke tror på en fis af det, og aldrig har interesseret mig for det), men ved at muslimer og kristne er rimelig enige om, at der blev lavet en Adam og Eva, og de så må have fået en masse børn, som er blevet til os, hvilket jeg ser som ret ulækkert,. Det må jo have været indavl fra starten, og det ville aldrig gøre os til verdens klogeste dyr.


Ugens forundring:
Hvad kan få folk til at tro på den slags, og hvad tror I selv mest på?
Var der en gud eller er det hele en udvikling?
Måske en blanding?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce