Aniston

Klummen - skolestart

Ugens emne - skolestart

Hejsa, kære aniston læsere. Så er sommerferien drevet over, skolen er startet, og de første nerver omkring den nye uddannelse er faldet.

Klummen - skolestart
Med første skoledag følger også de tydelige drop-outs. Sidder bagerst i klassen, forstyrrer hvert ledigt øjeblik, og klager og brokker sig over det lave niveau i deres b-niveau matematik, selvom de ikke engang har bestået 10. klasse.

I pauserne går de rundt og brokker sig over de skal nøjes med så lav niveau i deres fag, for de afsluttede i hvert fald alle deres 9. klasses eksamener med mindst 10 i hvert fag, og nu skulle vi bare have potens- regning, for det ved de helt sikkert efter den første introduktions-time, hvor snakken har gået om, hvad vi skulle op i, og hvordan året ville forløbe.

Det er også de tydelige drop-outs der har travlt med, at andre i klassen vil droppe ud. Jeg har et eksempel, en fra min klasse var syg halvanden dag, og en anden fra min klasse ringede til sine forældre og alt muligt.
Jeg ved nu ikke, om hun skal betegnes som en drop-out, for hun har nu ellers hovedet på rette sted fagligt, men et eksempel det er det.

Det er også denne tid, hvor man skal nyde lærerne, friske og frejdige som aldrig før, og mere tolerante end de bliver de næste to år. De smiler og griner og fyrer små, platte vittigheder af, som man ikke kan andet end at grine af, fordi nerverne sidder helt ude på tøjet, og man vil være sikker på at gøre et ordentlig indtryk den første dag. Og man går rundt og gætter sig frem til, hvem der er de "gode", og hvem der bliver djævle med piske, når det kommer til afleveringer senere på året, og slår den slags gættelege ikke altid fejl?

Og så er der de andre elever, fascinerende væsner, men der er altid en eller to, der fra de første ord eller sin første handling har sat sig på tværs af, hvad de andre synes er "normalt", så hun går sikkert ud helt vildt tidlig, eller han bliver bare en mega stræber. Og den værste jeg har hørt: "Jeg sagde, han lignte ham fra Rich Kids, og så blev han glad, men han er jo mega grim LOL".

Det mest mærkbare er emnerne, der bliver valgt. Vores sprog- og kulturemne omhandler et læserbrev, et mindmap og en hurtigskrivning, og jeg tror ikke, jeg kan finde fem, der ikke valgte politik som deres emne.
ANNONCE
Klummen - skolestart
Om det er for at virke intellektulle, frem for dem der vælger rygning, eller fordi det er deres interesse er en flyvende fisk, men tror nu mest det første.

Jeg håber ellers I er kommet godt ind i jeres nye klasser og har fået motivation til at fortsætte. Jeg vil afslutte med at fortælle lidt om min skoledag fra Århus Akademi, spæd gerne til med hvordan jeres var.

Min første skoledag på Århus akademi:
Første skoledag var flyvende let, jeg bliver sjældent nervøs, for jeg ved lige præcis, hvor meget jeg vil have, at folk skal vide om mig, så lidt som muligt. Jeg kunne gå derover, for jeg havde overnattet hos en veninde, og turen gik i raske trav, jeg var så spændt.

Da jeg trådte ind i gården, fik jeg en stor forskrækkelse, der stod en jeg gik i 1.x med sidste år i Aalborg, næste chok kom da vi skulle i samme klasse. Og sikke en klasse, tre skribenter, masser af forhenværende drop-outs (Inklusive mig selv) og ellers friske og imødekommende mennesker. Vi fik en intro-navneleg, hvor jeg kom til at sidde overfor en virkelig skarp blondine, hvilket helt har ændret min opfattelse af de piger, og så gik den næste time med navneleg og rundtur.

Så skulle vi ned i aulaen, hvor "Ham den lange" og Kaiser kom og gav lidt freestyle show, rigtig fedt - og så var der nogle konkurrencer mellem udvalgte lærere og udvalgte elever i hver klasse, hvilket var mindre fedt, da man ikke kunne se en fis, og så fik vi fri. Det var den længste dag i mit liv, men det var helt vildt med musikken, og jeg er sikker på, at de næste to år nok skal gå i raske trav.

Der er desværre ikke de vilde lækre drenge i vores klasse, men jeg er sikker på, vi har de sødeste, og pigerne er også rigtig søde. Vi er nok hippie klassen.

ANNONCE
Klummen - skolestart
Del

Seneste nyt