Aniston

Klummen - røg

Ugens emne: Rygere den jagede minoritet

Hejsa, kære aniston læsere. Endnu en uge er gået, vi er nu alle et skridt nærmere på skolestart, nerverne begynder så småt at kildre under huden, især hvis man starter et nyt sted, med helt nye mennesker, for gad vide hvad det nu er for nogle typer man ender i klasse med?


ANNONCE
Klummen - røg
En ting, der altid har irriteret mig ved at gå i skole er rygere. Jeg mener, man har lige haft pause, eller frikvarter eller hvad det kaldes i vores alder, og et kvarter inde i timen skal en af dem helt sikkert spørge efter en rygepause. Er jeg den eneste, der bliver forstyrret over det? Jeg mener, der er pause hver 45. minut, kan det ikke bruges som rygepause?

Udover det, er jeg en smule træt af rygere, når man går i byen også, ikke fordi de ikke overholder "Her ryges ikke skiltene", for det gør de nu meget godt, men fordi de altid skal stå lige udenfor døren og puste røg ud til alle sider, så det er et helt slalomløb, når man skal ind et sted. Når man så endelig kommer ind, har man alligevel inhaleret hvad der svarer til en aftens dosis af "Kurts mor", hvilket for dem, som ikke er så kendte i Århus, er et lille værtshus, med meget billige øl og et "Her må ryges" skilt i baren.

Jeg tror dette klumme oplæg mest er et tvivlende, og håber der er nogle med lidt svar, der læser med, eller i hvert fald nogle teorier.
For eksempel forstår jeg ikke mange af diskotekerne - de har rygeforbud, men ingen rygerum og ingen askebægere udenfor, så udenfor deres diskotek ligger der cigaretskodder og tomme pakker over det hele, hvor indbydende er det lige? "Her må ikke ryges kom gladeligt alle anti rygere, men kig jer godt for, for der ligger en ordentlig bunke skrald derovre til højre".
ANNONCE
Klummen - røg
Det kan også bare være mig, der ser tingene firkantet, jeg er ikke selv ryger, så vil aldrig nogensinde helt være inde i "Ryger reglerne". Jeg synes selv røg er klamt, men det er mere, når man får det alle de steder, man ikke vil have det, som når man er ude og spise og to- tre stykker fra bordet ved siden af begynder at tænde op, eller når man står klemt ind i et bus skur i regnen og ni ud af de 10, der står derinde, står og ryger, især hvis man står midt i mængden.

På den anden side ...
... kan jeg så grine lidt af ikkerygerne, for halvdelen af dem jeg har talt med, der ikke ryger almindelige cigaretter, svarer tit med "Nej jeg er kun til sjov tobak, det er også meget sundere" - om det så er det eller ej, det ved jeg ikke, men kunne ikke forestille mig det.

Eller unge, der er ved at kaste op ved synet af et cigaret skod, men ikke har problemer med at sluge efter oral fra 10 forskellige fyre på en weekend, på et snusket toilet. Eller folk, der er stoppet med at ryge, FØR de så får to-tre glas rødvin, så ryger de værre end et industrikvarter.

Men det sjoveste argument er, når en der ikke ryger, sidder med sin fjerde kop kaffe på en café, indenfor 30 minutter og snakker højt om, hvor grimme tænder, man får af rygning.

Løsning på et konkret problem

Det var månedens sure opstød, men jeg havde tænkt mig at komme med noget konkret, der kan bruges til noget i denne uge, og det eneste jeg sådan har hængt fast ved, har været et problem, jeg selv har døjet lidt med.

Der er 34 grader udenfor, man er lige stået op, og man skal altså have sin morgenkoffein, men det er ikke til at få ned, om man så tvinger munden åben og bare hælder. Der er simpelthen for varmt.

Frygt ikke, her er opskriften på en lækker kold sommerkaffe.

Værsgo og nyd den.


Du skal bruge

  • Et stort glas, der kan holde til varme drikke
  • To teske fuld nescafe
  • En spiseskefuld sirup, smages til efter behov
  • To-tre isterninger
  • Og gerne chokoladesovs, det giver en blidere smag

  • Fyld glasset 3/4 op med koldt vand, put de to teskefulde nescafe i, og rør rundt. Så tilsættes sirup, og det røres igen - til sidst i med isterningerne og chokoladesovsen, ud i varmen og nyd din morgenkaffe.

    Værsgo, og god weekend
ANNONCE
Klummen - røg
Del

Seneste nyt