Aniston

Klummen - om tavshedspligt

hvordan kan den være så svær at overholde?

Endnu en uge er gået, og flere oplevelser er prøvet af. En af de små oplevelser jeg har tænkt over den seneste tid er tavshedspligt.
Klummen - om tavshedspligt

Hvad jeg har forstået har næsten alle ansatte der har med andre mennesker at gøre tavshedpligt, det jeg så ikke forstår er at der er så få der holder den.

Jeg sad i bussen en dag på vej hjem, da der sidder en foran mig. Det er en pædagog studerende der har været ude på et special område, hun sidder og fortæller om ham spasseren der sked ud over sig værelse og tørrede det ud over sig selv og værelset, og ikke nok med det så gik han og ud og pillede ved en af de andre spassere på institutionen lige efter, hun var var datter af dem der ejede den og den butik, og hun gjorde selv den slags hele tiden. Spasserne var i hendes mund nævnt med for- og efternavne, og ordet i denne klumme er brugt for at dække over spastisk lammede personer, altså en spastiker. Hele bussen kunne høre det, for hende den studerende talte højere end en luder i højsæson der skulle skabe opmærksomhed og skille sig ud fra de andre ludere for at skaffe sig selv flere kunder, og talte ret nedladende omkring personerne.

På den måde kunne jeg være ret ligeglad, for hun er pædagogstuderende, og hun skal ind i tingene og hvad man kan bruge af undskyldninger, men om ikke den lille pige sidder og siger bagefter; "Ja, altså du må så ikke sige det til nogen for jeg har jo faktisk tavshedspligt, og hvis det slipper ud kan det jo ske der ikke er nogen praktikpladser der vil have mig!"
ANNONCE
Klummen - om tavshedspligt
Godt tænkt.

Da det ikke har noget med mig at gøre vælger jeg at holde min mund og lade vreden brænde indvendig, med tankerne på engang jeg sad og drak øl med et par stykker og samtalen kørte om de helt store emner  - Eller de emner man selv synes er fornuftige i den tilstand.
Indtil en af dem jeg sad med begyndte at tale om sit arbejde og fortalte om en mand der var rigtig ulækker fordi han altid bagte på alle de unge SOSU-hjælpere, og det var simpelthen så ulækkert fordi han altid havde pisset i bukserne og de så skulle give ham et bad og han i det tilfælde kunne finde på at fyre endnu en klam bemærkning af.
I dette tilfælde en mand jeg er i familie med, godt nok et stykke ude, men man bliver alligevel harm, især når personerne sidder igen og nævner navne, og taler om familien til personen og fortæller andre ting den gør, så ingen i det lille samfund hvor jeg er vokset op er i tvivl om hvem der er tale om.

og mit 3. eksempel var fra denne uge, bare rolig min dybt andssvage morale er på vej.
En del i min klasse har højt fravær som i alle andre klasser, nogle ved man der er nogle grunde til det, men så om ikke en af lærerne der sikkert er skyld i halvdelen af fraværet fortæller hele klassen at den person er blevet smidt ud, problemet var bare, at personen ikke vidste det, for den havde ikke selv fået noget af vide fraq kontoret. Ikke engang en indkaldelse.

Og moralen, Det kunne hav været dig, det kunne have været mig, men tavshedspligt er der for en grund, for guds skyld værn om anonymiteten, for de rygter alle mennesker går og er irriteret over rammer en selv er startet et sted, og det kunne meget vel være ved en onkel der sender kække bemærkninger til hjemmeplejen som det kunne være fra en lærer der antyder for 21 andre elever at en person er smidt ud og giver ark med deres karakterer videre til en anden elev så hele skolen ved at der står -03 på.
ANNONCE
Del

Seneste nyt