Aniston

Klummen - Jul i oktober

Hvorfor har vi så travlt med at holde jul, at den skal vare tre måneder?

God fredag kære læsere. Er jeg den eneste, der bliver lettere irriteret når jeg en søndag middag skal ned til Brugsen og købe Fanta, chips og
Klummen - Jul i oktober
Kære Brugsen, vi glæder os da også til jul, selvom det slår hul i et SU budget op til seks måneder efter, men stadigvæk, september?

Man når lige at blive deprimeret over solen, varmen og dermed strandturene og alt det andet sjove ved sommeren forsvinder, før vi skal til at glæde os over hvad der sker tre måneder senere, hvilket jo næsten kun gør en endnu mere deprimeret, for det koster kassen. 

Og ikke nok med det, kun en måned senere, går jeg ned igennem strøget i Århus og leder efter en fødselsdagsgave til min svigerinde, ser straks gran og store røde julehjerter hænge på Sallings facade, og kan mærke et lille stik af stress. 

Jeg er ikke den person med den bedste tidsfornemmelse. Mine juleindkøb kommer som regel først til at foregå den 21. og 22. december, til stor skuffelse for dem der får gaverne fordi det har været restsalg der, men det kan umuligt ske i år, for jeg er allerede nu mindet om at der skal købes gaver, hentes gran og alverdens snask i skovbunden til juledekorationer der alligevel altid er brændt ned den 7. fordi jeg har glemt at puste dem ud. Og så skal man give adventsgaver til sin kæreste, og huske at ringe til hele familien og få at vide hvad alle ønsker sig. Det bliver hurtigt et stort projekt når man som mig har ni søskende at købe gave til, samt mor og mand, og far og kone og for så ikke at tale om bedsteforældre, og kæresten igen.

At blive mindet om det allerede nu, det er som at gå glip af seks somre i træk, rent nederlag.
ANNONCE
Klummen - Jul i oktober
Og hvad er meningen med at pynte til jul? For at spare på stressen når folk rent faktisk begynder at købe gaver? Eller for at få dem til at tænke på julegaver når de træder ind i butikken så de køber tingene nu i stedet for når der er juleudsalg? Jeg mener, der må da være en eller anden form for pointe.

For mig er julen den årstid man lige pludselig kan tale med alle. Ens forældre kan enes med den irriterende tante, og de fordømmende bedsteforældre har lige pludselig ikke så travlt med at fortælle en hvor skuffet de er over alting (bortset fra deres julegave), ens søskende opfører sig pludselig eksemplariske og kan enes, og maden smager fantastisk og selvfølgelig skal man have lidt af det hele selvom man normalt ikke spiser kartofler, der er stegt i sukker.

Tiden op til jul er der hvor man går og bruger flere timer på at finde den perfekte gave til sin kæreste, og alligevel ender med en skuffet mine fordi man har købt et par for store trusser og en alt for lille BH, og så kan man ellers selv gå ugen op til og være nok så stolt af sin præstation.

Julen er en tradition, folk glemmer det bare, derfor er det for mig stadig et mysterium hvorfor den bliver holdt og der bliver gjort et så stort nummer ud af det. Jeg mener, hvor mange går i kirke og fejrer Jesu fødsel som julen er? Hvor mange har en grøn julemand til jul, og ikke en rød reklame julemand som er påvirket af coca cola?

En ting er ihvertfald sikkert, i år holder jeg jul som jeg vil, ingen stress, ingen familie, bare en aften som alle andre, for den er ikke andet en en ganske normal aften.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce