Aniston

Klummen - Industriferien

Så er industriferien skudt i gang

Hejsa, Kære Aniston læsere. Sommeren er over os, og alligevel står det ned i stænger. Er det mon en af grundene til, at folk for tiden er så nærtagende?
Klummen - Industriferien
Under alle omstændigheder, skal den nystartede ferie endelig nydes, og vejret er jo begyndt at være mere med os.

Med sommeren kommer der landevejs- ryttere, det kalder de ihvertfald dem selv, men i mine øjne er de bare en flok bumser, der bruger ferien på at drikke og tigge penge.

Jeg har ikke noget imod dem som sådan, og jeg synes da også, det er sejt nok på sin egen måde at købe eller finde en barnevogn og køre landet tyndt, mens man drikker sig stiv i billigt sprit, sover på en bænk i sin brandert, og valser rundt i sit slidte, ulækre månedsbrugte tøj - og tigger folk om penge.

Hvis man får nej, jamen så følger man efter og bliver ved at tale, selvom det er tydeligt, personen er lidt ilde til mode ved en gammel stodder, der står og spytter en i hovedet, med lyde der kunne minde lidt om morsesystemet og øjne på størrelse med pupillen alene og farve som en postkasse.

Når de så endelig har fattet et nej, kan man så passende vende sig om og tørre sig i ansigtet, mens man griner af den samme nar, der står og fører sig frem som Don Juan overfor de unge 17-årige piger, som får den samme tur, man selv lige har været igennem.
ANNONCE
Klummen - Industriferien
Det sjove ved det er, at jeg ikke kan lade være med at sammenligne dem med Røde Kors eller Amnesty International "Kampagne medarbejderne", der driver op og ned af gågaden og prøver at få folk til at skrive sig op til deres sag.

Uanset hvad man svarer, bliver de ved, for det er helt sikkert min skyld, der er fattige i Irak, der bliver stenet, eller børn i Afrika, der ikke kan komme i skole - så jeg skal selvfølgelig have så dårlig samvittighed som muligt, over at jeg ikke gider give 200 om måneden af min SU til de fattige lande.

Og hvis jeg undskylder med, at jeg da glædeligt smider en plovmand i når, de går rundt med raslebøtterne fra dør til dør, ja så kan jeg da altid gøre mere. Og det kan man jo i realiteten også, men jeg er sgu egentlig for egoistisk, for med 1500 på lommen til frit forbrug skal 2-300 af dem fanme ikke gå til administration og lønninger til gadearbejdere.

Mine penge hører til i mine lommer, eller min nyindkøbte pung fra H&M, der kostede 10kr, ikke i en "landevejs rytter's" tig bøtte, eller opsparingsdåse til øl, eller Amnesty's regnskab under indkomst.

Udover landevejsryttere har ugen budt på premieren på Batman, hvis I alligevel ikke har planer for weekenden, er det ihvertfald ikke en spildt tur i biografen.

God weekend kære læsere, og ud med jer, nu der er blevet varmt nok til det.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce