Aniston

Klummen - fordomme eller generalisering?

Er man fordømmende eller generaliserende, når man ytrer sin mening?

Hejsa kære læsere. Så er det efterhånden noget tid siden, I har hørt på mig, eller mine sure opstød for den sags skyld, og jeg beklager. Men nu er der et emne parat til jer: Generalisering eller fordømmende?

Klummen - fordomme eller generalisering?
Faktisk er det et emne, jeg længe har fiflet med. Mest efter folk har truet mig med tæsk og ellers bare svinet mig verbalt over Ungdomshuset, fordi jeg har haft en sort D&G trøje på til et par slidte Gabba jeans og med et sort og rødt patisaner halstørklæde.

De mente, jeg var autonom og råbte "Ryd ungdomshuset" midt i en samtale. Og ja, jeg giver dem ret "Ryd dog det forbandede ungdomshus, så forældrene kan begynde at tage ansvar for, hvad helvede deres unger render og laver", men det er et helt andet emne.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er meget generaliserende, så når jeg hører om en minoritet, som for eksempel autonome, så ryger de straks ind på tavlen. Og sådan er det med alle mennesker, - vi gør det hele tiden, bare uden at tænke over det.

Når vi hører et ord, generaliserer vi det. Idet vi genkender det, putter vi det i en boks og ved straks, hvad det betyder, hvorimod det er sværere med ord, vi aldrig har hørt, for hvad betyder de? Og hvilken kategori hører de ind under?

Når vi spiser, generaliserer vi også, - vi spiser jo ikke af glas eller drikker af tallerkner, og vi prøver heller ikke at skære en lækker steak over med en ske. Hvis man tænker sig om, er hverdagen fyldt med generaliseringer, og det gør det hele lettere.
ANNONCE
Klummen - fordomme eller generalisering?
Alligevel, når jeg sidder og keder mig og kører igennem en online liste tilfældige steder på nettet, falder jeg gang på gang over en overskrift, der lyder "Hvis du synes, jeg er grim, eller en gangster, eller en lille pige, så er det, fordi du ikke ved bedre, og lad være at skriv til mig" og hvad har vi. Det vil jeg nærmere kalde selvfordømmende. Man må godt selv, men hvis andre gør det, så er det strengt forbudt.

Jeg havde en diskussion med en kvinde. Jeg har talt sådan løst med hende i noget tid, og så begyndte hun at fortælle, hvor meget i seksuel underskud hun var, og at hun havde taget en tilfældig mand med hjem for at blive tilfredsstillet,, selvom hun egentlig kun er til kvinder (Ifølge sit eget udsagn).

Da jeg så fortalte min mening, altså at jeg syntes, det var klamt, mest på grund af måden hun formulerede det på, fik jeg at vide, at jeg var fordømmende og havde fordomme mod hende som person.

Der synes jeg egentlig bare, jeg har generaliseret, for er det ikke en typisk undskyldning, hvis man ikke vil kendes ved sin handling?

Nå kære læsere, det var ugens sure opstød.
God weekend allesammen!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce