Aniston

Klap i, hest!

Samtalebog om perfektion, børn, ægteskab, kvindemod, hverdagsliv og alt det imellem.

5 ud af 6 stjerner
Klap i, hest!
Katrine og Anne Mette kender ikke rigtig hinanden, inden de laver en aftale om, at de skal skrive sammen i et år. Og de skal ikke bare maile med hinanden - de skal også være ærlige!

Der skal ikke lægges fingre imellem, når de korresponderer om det at være kvinde på 30+, om børn, ægteskab, karrieren, hverdagslivet og alt det sjove og knap så sjove. Og det bliver der heller ikke.

Og selvom de to kvinder, der begge bor i Valby, er mørkhårede, har børn/barn og mand samt freelancetilværelser, tror om hinanden, at den anden er perfekt, så finder de efterhånden ud af, at det er der ingen, der er.

Til gengæld finder de ud af, at de har mange ting til fælles - og er meget forskellige på rigtig mange punkter.

Og specielt det faktum, at de rent faktisk kan finde ud af at være ærlige og uenige, gør bogen interessant.

Facebook-fryd og ærlighed
I en verden, hvor alle fremstiller sig selv som glade, perfekte og overskudsagtige på sociale medier, er det forfriskende med al den ærlighed. For hvorfor kan vi kvinder ikke bare være helt ærlige, når vi synes, det er svært med karriere, børn og alt det andet, vi skal holde styr på?

Katrine og Anne Mette bruger hinanden til at skyde bolde op af, og mange af de ting, de hver især står for, kan man nemt genkende. Andre kan man, som en anden udenforstående tredjepart, være rygende uenig i. Og det skal man også have lov til.

En kærlig kindhest
"Klap i, hest!" er Katrine Engberg og Anne Mette Hancocks fulde mail-korrespondance over et helt år og et forsøg på at afskaffe nikkedukkeri og alle de facader, vi kvinder brygger op om os selv som beskyttelse.

Katrine Engberg og Anne Mette Hancock mødtes i vinteren 2011 og påbegyndte, uden at kende hinanden særlig godt, en mailkorrespondance.

Nogle af de spørgsmål de kommer ind på er: Hvad sker der med et nyt venskab, hvis man er ærlig både om sit eget liv og om hinandens? Lider kvinder af hensyns-betændelse? Smålyver de fleste af os for at fremstå mere perfekte? Og hvorfor egentlig?

"Klap i, hest!" er sjov, ærlig og en kærlig kindhest til andre kvinder. Den giver anledning til reflektion og er skrevet i et lækkert og indbydende sprog om alt det, det moderne kvindeliv indebærer.

Læs den, hvis du er træt af glansbilleder og perfektion.


"Klap i, hest!" er skrevet af Katrine Engberg og Anne Mette Hancock og udgivet af Lindhardt & Ringhof.
ANNONCE
Del

Seneste nyt