Aniston

Kiss Kiss Bang Bang

En genistreg af en nyskabning

9 ud af 6 stjerner
En hyldest til barndommens kriminalromaner med hårdkogte detektiver, femmes fatales og flere sager, der pludselig viser sig at være en og samme sag. En underholdende krimi og rå skildring af livet for dem, der aldrig bryder igennem.
Kiss Kiss Bang Bang
Harry Lockhart er én af dem, der som småkriminel hutler sig igennem tilværelsen, fordi livet ikke bragte, hvad han drømte om. Efter et mislykket indbrud, hvor makkeren bliver dræbt og han selv bliver såret, havner han pludselig midt i en film-casting til en rolle som privatdetektiv.

Han bliver sendt til Hollywood, hvor han indlogeres på et hotel, inden han skal prøvefilmes. Livet tager dog en uventet drejning, da han møder privatdetektiven, Perry Van Shrike, som han skal følges med for at opleve det virkelige liv som privatdetektiv.

Perry forsikrer ham om, at det er et dybt kedeligt job uden de store sager. Hans nye sag viser sig imidlertid at være alt andet en kedelig, og da Harry selv tager en sag under påskud af at være privatdetektiv, og for at være sammen med skuespillerinden, Harmony Faith Lane, bliver det hele endnu mere indviklet.

'Harry Lockhart' spilles af Robert Downey Jr., 'Perry Van Shrike' spilles af Val Kilmer, og 'Harmony Faith Lane' af Michelle Monaghan.

En mester indenfor filmens verden

Shane Black, der både har skrevet manuskriptet og instrueret filmen, har gjort et virkelig godt stykke arbejde med "Kiss Kiss Bang Bang".

Han var som barn opslugt af enhver kriminalroman, han kunne komme i besiddelse af, og det har været hans intension at lave en hyldest til disse, der for ham indeholdt hans største idoler.

"Jeg sparede op af de penge, som skulle bruges til skolemaden - det hændte, at jeg ikke spiste frokost i tre dage for at få råd til den seneste 'Mike Shayne'-bog (af Brett Halliday), den nye 'Shell Scott' eller 'Chester Drum'-bog."

"Kiss Kiss Bang Bang's" to hovedpersoner var som børn begge store fans af "Johnny Gossamer"-bøgerne, og den fiktive detektiv ligger dybt i deres underbevidsthed, hvor han repræsenterer en entusiasme og et håb fra barne- og ungdomsårene.

Noget de som voksne har lagt bag sig, men som de absolut ikke kan benægte. Så snart de mindes om det, der var dengang, lyser de op i et nyt håb for fremtiden, men før de når så langt, må de gå igennem alskens dødbringende farer

Shane Black har desuden skrevet manuskripterne til "Dødbringende Våben" og "The Last Boy Scout", der også er inspireret af kriminalromanerne, men dette er den ultimative hyldest.

Fornyelse af Film Noir

Filmen indeholder gode action-scener, sjove replikker, kærlighed og en skæv ironi i forhold til genren. Samtidig er det en rå skildring af skuespiller-miljøet i Los Angeles og Hollywood, hvor det langt fra er alle, der brager til tops og bliver en del af USA's store stjernehimmel.

Mordmysteriet er også en virkelig krimi værdig. Shane Black har i den grad formået at henstille publikum til krimiens verden, og det på en så humoristisk vis!

Det er en virkelig nyskabning, hvor komedien, krimien og actionfilmen går godt i spænd med for-tidens Film Noir, der er genskabt i en helt moderne tone.

"Kiss Kiss Bang Bang" har premiere fredag den 2. december 2005.
ANNONCE
Del

Seneste nyt