Aniston

Killer Elite

Sand historie fra de dystre 80'ere.

4 ud af 6 stjerner
Foto: Nordisk Film A/S - Killer Elite Foto: Nordisk Film A/S
Danny (Jason Statham) havde egentlig lagt livet som eliteagent på hylden. 

Men da Dannys idyl bliver brudt af et brev, der fortæller ham, at hans tidligere mentor (Robert De Niro) er taget som gidsel, så vover han sig alligevel endnu engang ud i denne noget hårdtslående og brutale branche.

Verden t/r
Hans rejse går fra Australien til Paris, gennem London og Mellemøsten. Her må han nedkæmpe tre benhårde lejemordere fra de britiske specialstyrker og ikke mindst deres udspekulerede leder. Og han har kun to afstumpede makkere, som slår folk ihjel som fluer, til at hjælpe sig.

Clive Owen spiller en af Dannys største og mest udspekulerede fjender, og faktisk kan man ikke altid skelne, hvem der er de gode, og hvem der er de onde i dete spil.

Men Jason Statham lever op til sit evige mantra: "Killing is easy. Living with it is the hard part!"

Dystert og troværdigt
Der er ikke mange smil at hente i "Killer Elite". Faktisk er det noget af en gravalvorlig sag, der på intet tidspunkt lægger op til at trække det mindste på smilebåndene. 

Men den er gennemført i dette, og det fungerer. Det hele er dystert og start 80'er-agtigt med krisefyldte miner og lidt for tykke bakkenbarter.

Jason Statham er derfor også perfekt i hovedrollen med sin hang til dystre miner og ikke-så-meget-pis!

"Killer Elite", som er baseret på en sand historie, er både troværdig og seværdig og meget gennemført i sin stil. Og det kan faktisk ikke have været nemt at genindføre 1980 på den måde, som det er gjort i denne film. Men det lykkes ret godt!


Killer Elite er udkommet på dvd den 17. januar 2012.
ANNONCE
Foto: Nordisk Film A/S - Killer Elite Foto: Nordisk Film A/S
Del

Seneste nyt