Aniston

Kendte med spiseforstyrrelser

Røde løbere, sladder, penge og modetøj – Hollywoods verden er tilsyneladende glamourøs og sorgfri

Men bag alt skønheden, pengene og de fyldte champagneglas ser virkeligheden anderledes ud. For de kendte er dødelige som alle andre, og de kan også rammes af spiseforstyrrelser.
Kendte med spiseforstyrrelser
Kendte er, i forbindelse med medierne, blevet stærkt kritiseret for at inspirere unge til at udvikle spiseforstyrrelser.

Men det er også gennem de kendte at folk kan finde deres forbillede. En kendt der indrømmer sin spiseforstyrrelse, forstår smerten og lader sig behandle kan også blive en rollemodel - fordi de sætter fokus på sygdommen.

Da Kronprinsesse Victoria fik anoreksi vakte det voldsom opstandelse, og der blev fokuseret meget på problemet. Da Ana Carolina Resten, den brasilianske model, sultede sig selv ihjel i 2006 blev de supertynde modeller i modebranchen taget op til revision.

For når rollemodeller, idoler og celebrities rammes af spiseforstyrrelser deles det ofte med hele verden. Og faktisk er der en stor del af stjernerne der lider eller har lidt af en spiseforstyrrelse.

Prinsesse Diana
Prinsesse led af bulimi. I NBC's Two-Hour Special forklarede hun, at det startede ugen efter hun blev forlovet med Prins Charles. Han lagde sin arm om hendes talje og pointerede, at han mente hun var en smule buttet.

Prinsesse Diana kæmpede mod bulimien igennem flere år, hvilket kom til udtryk igennem et interview med britiske medier: "...Du fylder maven op til fire eller fem gange om dagen - nogle gør det flere gange - og det giver dig en følelse af tryghed. Det er som at have et par arme omkring sig, men det er kun midlertidig, midlertidig. Så føler du afsky overfor din udspilede mave og får det hele op igen. Og det er et fortsat mønster, som er meget selvdestruktivt."

Prinsesse Diana indrømmede også, at hun skadede sig selv, ved at skære sig med barberblade i arme og ben. Ved flere lejligheder kastede hun sig selv ned af trapper. Englands elskede prinsesse døde i en tragisk bilulykke i august 1997.

Karen Carpenter
Den ene halvdel af de verdensberømte 'Carpenters', Karen Carpenter, led af anoreksi. Hun startede en vandkur for at tabe sig, og opdagede, at det fik hende til at fremstå som mere attraktiv. Anoreksien tog overhånd, og Karen Carpenter døde af sin spiseforstyrrelse, blot 32 år gammel. Ved sin død vejede hun 38 kilo.

Elton John
I 1990 indrømmede han overfor offentligheden at han havde lidt af bulimi i 14 år. Herefter gik han i behandling for sin sygdom. Efter endt behandling blev han erklæret rask, hvorefter han sprang ud som homoseksuel. I dag har han stor succes.
ANNONCE
Kendte med spiseforstyrrelser
Tara Reid
Skuespilleren fra American Pie kæmpede med anoreksi, efter bruddet med kæresten Carson Daly.
Tara Reid har dog ikke været meget for at indrømme, at hun led af en spiseforstyrrelse. I stedet kritiserede hun medierne for at sladre om at hun var for tyk hvis hun tog ti kilo på, og for tynd hvis hun tabte sig ti.

Calista Flockhart
Den utroligt tynde 'Ally McBeal'-stjerne benægtede hårdnakket rygterne om at hun led af en spiseforstyrrelse.

Senere stod hun dog frem og indrømmede, at hun led af anoreksi under indspilningerne af den populære serie: 'Jeg begyndte at under-spise, over-motionere, pressede mig selv for hårdt...'.

På trods af, at hun ikke har taget synderligt på i vægt mener Calista, at hun er langt mere sund og rask nu.

Geri Halliwell
Ginger Spice indrømmede offentligt at hun led af bulimi og anoreksi. I 2002 søgte hun behandling på en klinik i USA: "Jeg opdagede at jeg ikke kunne kontrollere dette monster længere. Jeg behøvede hjælp."

I sin bog "Just for the Record" fortæller hun ærligt om sit liv, hvordan hun kæmpede mod og vandt over sin spiseforstyrrelse, som hun har kæmpet mod siden hun var ganske ung. Gennem sin karriere havde hun en voldsomt svingende vægt, der nu er stabiliseret.

Hendes råd til dem der lider af en spiseforstyrrelse er: "Der er intet at skamme sig over. Du vil blive forundret over den forskel det vil gøre på hele dit liv, hvis du fortæller det til en du stoler på. Der er mange mennesker der vil hjælpe, og du kan virkelig ikke kæmpe alene. Det kan være en hård beslutning at tage, at fortælle det til folk og søge hjælp, men tro mig, det er ikke nær så svært som at klare det selv."

Mary-Kate Olsen
Mary-Kate Olsen benægtede længe at hun skulle lide af en spiseforstyrrelse, selvom hendes vægt var gået drastisk ned. Efter måneders spekulationer om hendes forandrede udseende, søgte Mary-Kate Olsen hjælp for sin spiseforstyrrelse (anoreksi).

Efter endt behandling fejrede hun sin helbredelse ved at forære det tøj væk hun ikke længere kunne passe. Mary-Kate Olsen har taget en smule på, men lader stadig til at kæmpe med sin spiseforstyrrelse.

Sharon Osbourne
Hun indrømmede, at hun havde lidt af bulimi i 35 år, og stadig kæmper med sygdommen. Hun har overlevet dødelig kræft, men bulimien lader hun ikke til at kunne slippe af med: "Jeg har kunnet overvinde næsten alt, undtagen bulimien," har hun sagt.
ANNONCE
Kendte med spiseforstyrrelser
Victoria Beckham
I sin selvbiografi "Learning to Fly" indrømmede Victoria for første gang, at hun har lidt af en spiseforstyrrelse i sin tid som SpiceGirl: "Jeg var helt besat. Jeg mener, jeg kunne fortælle dig fedtindholdet og kalorieindholdet i alt."

At Victoria har kæmpet med spiseforstyrrelsen siden SpiceGirl-tiden er hun dog ikke meget for at indrømme. Dog, efter fødslen af sønnen Romeo raslede kiloene med en voldsom fart af Victoria, hvilket medførte et rygte om, at hun atter var bukket under for sygdommen.

Kronprinsesse Victoria
Sveriges kronprinsesse Victoria tog til USA for at blive behandlet for sin anoreksi. Da de første billeder af en meget undervægtig Victoria nåede pressen i 1997 var folk overvældet af hendes chokerende vægttab. Det var her rygterne begyndte.

Kort efter fortalte den royale familie i en pressemeddelelse, at Kronprinsessen var rejst til USA for at blive behandlet for sygdommen.

Audrey Hepburn
Den lille skuespillerinde kæmpede mod anoreksi og depression. Dette vidste offentligheden dog intet om under hendes karriere.

Audrey var kendt for at tabe sig når hun var under pres, og at have et 'mærkeligt' forhold til mad. Medierne henviste til Audrey Hepburn som et eksempel på en tynd kvinde der ikke led af en spiseforstyrrelse. Dette var dog ikke tilfældet.

Felicity Huffman
Den desperate husmor led både af bulimi og anoreksi fra teenageårene og et stykke ind i 20'erne. Som 22-årig fik hun hjælp, med støtte fra familien.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce