Aniston

Kapringen

4 ud af 6 stjerner
Foto: Nordisk Film - Kapringen Foto: Nordisk Film
Mikkel (Pilou Asbæk) er så småt på vej hjem til sin familie med fragtskibet MV Rozen, som han er kok på.

Men inden skibet når i havn, bliver det kapret af pirater i Det Indiske Ocean.

Mikkel er, sammen med maskinmesteren Jan (Roland Møller) de eneste danskere ombord, så skibsrederen (Søren Malling) sidder hjemme i Danmark og skal forhandle med de somaliske pirater, der har kapret hans skib.

Skibsrederen vil på ingen måde betale de mange millioner dollars, som piraterne forlanger, og han kæmper en brav og psykologisk kamp. I mellem tiden går tiden bare, mens Jan og Mikkel er fanget på skibet. Og selvom de sagtens kan både kommunikere med piraterne, fiske og feste med dem, er livet på skibet ikke en dans på roser.

Og hvor er resten af besætningen egentlig blevet af?

En dyster evighed
"Kapringen" er, ligesom det, den handler om, en dyster affære.

Både stemningen og lyssætningen er mørk, og det hele er ligesom en anelse grumset at se på. Og det fungerer også rigtig godt til denne type feel-bad film, som må være den diametrale modsætning af en feel-good film.

Samtidig er filmen også en anelse langtrukken. Men igen passer det meget godt til emnet, idet Mikkel og Jans ophold på skibet må føles som en evighed - og det samme må kampen hjemme i Danmark.

Der er således ikke sminket på noget som helst, og det gør "Kapringen" til en meget ægte film.

Den er samtidig, på sin egen stille facon, enormt nervepirrende, fordi man ganske hurtigt kommer til at føle med hovedpersonerne og deres skræmte familier.

Skibsrederen er i øvrigt forbløffende godt spillet af Søren Malling, der formår at rumme rollen på både seriøs og empatisk vis.


"Kapringen" er udkommet på dvd og blu-ray den 19. februar 2013.


** VIND "KAPRINGEN" PÅ DVD ELLER BLU-RAY **
Du har nu chancen for at vinde "Kapringen" på dvd eller blu-ray.

Svar blot på nedenstående spørgsmål og husk at notere, hvilket format du ønsker filmen i, hvis du bliver en af de heldige vindere.

Konkurrencen slutter den 5. marts 2013.


Vinderne får direkte besked!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce