Aniston

Kan man tage i byen uden at drikke?

Her i Danmark taler de unge ofte om, hvor fulde de har været, eller hvor fulde de skal være, men er det ikke muligt at have det sjovt uden hr. alkohol?

Der bliver som regel drukket tæt i weekenderne, og de fleste starter i en rimelig tidlig alder med at stifte bekendtskab med
Kan man tage i byen uden at drikke?
Jeg kan huske fra min gymnasietid, at én af de mest brugte sætninger mandag morgen var: "Ååårh hvad, hvor var jeg bare stiv i weekenden", og man kunne også være sikker på at høre torsdag/fredag, at "Hvor skal vi bare drikke os alt for lamme i aften".

Det blev slynget ud fra
Og de sætninger hører man stadig ofte komme ud af sine jævnaldrendes munde; men en gang imellem stopper jeg op og undrer mig lidt. Er det virkelig en helt umulig tanke, at vi skulle kunne have det sjovt med venner uden, at alkohol skal indblandes?

Nogen synes, de kan koble helt fra efter et par drinks. De behøver ikke tænke på så meget, men har vi virkelig så mange ting i hovedet, som vi ikke har lyst til at se i øjnene, at vi bare går ud og drikker os fulde for at glemme det hele i en stund? For hvad end vi flygter fra, så venter morgenen efter jo stadig på os; bare som regel sammen med en masse grufulde tømmermænd. Så er det det værd?

"Jamen, vi skal ud og danse, og så hører der altså et par drinks eller ti til" og så alligevel ikke, for du bliver ikke bedre til at danse efter et par sjusser. Du bliver nok lidt mere løssluppen, men hvis man bare efterlader genertheden derhjemme, er man en bedre danser, når man ikke har indtaget en masse alkoholiske drikkevarer.

Mon de unge bare har brug for ikke at føle sig så ansvarlige for en stund? For man giver helt bestemt slip og løsner en del op efter et par øl, og det kan da være rart en gang imellem.

Er der virkelig så stort et behov for det? For ser man på bylivet, så er der mange gengangere hver weekend, men er det til en vis grænse ikke bare et spild af penge og tid?

Selvfølgelig er der ikke noget galt i, at man slår sig lidt løs i byen med nogle venner; og jeg hygger mig da også gerne med mine over en "Strawberry Daiquiry" eller tre, men jeg synes bare, at mange godt kunne trænge til lige at stoppe op og overveje, om deres byture dækker over et andet behov.
ANNONCE
Del

Seneste nyt