Kalorielette retter
Lækre kalorielette, der er lige til at gå til
Spaghetti med kylling
Ingredienser:
4 kyllingefileter
250 gram spaghetti
150 gram grønkål
2 fed hvidløg
3 spiseskefuld olivenolie
1 bundt forårsløg med stilke
½ spiseskefuld hakket timian
Salt og peber
Tilberedning:
2 dl vand tilsat salt og en ½ spiseskefuld olivenolie bringes i kog. Spaghettien kommen i og koges al dente. Grøntsagerne renses og vaskes. Grønkålen og forårsløgene skæres i tynde strimler. Hvidløgene hakkes fint. 2 spiseskefulde olivenolie opvarmes i en stor stegepande. Kyllingefileterne skæres i tynde strimler og steges på panden under konstant omrøring. Salt, peber og timian tilsættes. Grøntsagerne vendes i kyllingen og derefter kommes spaghettien i. Retten steges yderligere i 4-5 minutter under omrøring. Drysses med forårsløg og serveres med det samme.
Tilberedningstid: 20 minutter
Energiindhold: Ca. 470 kcal. pr portion
Retten er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
4 kyllingefileter
250 gram spaghetti
150 gram grønkål
2 fed hvidløg
3 spiseskefuld olivenolie
1 bundt forårsløg med stilke
½ spiseskefuld hakket timian
Salt og peber
Tilberedning:
2 dl vand tilsat salt og en ½ spiseskefuld olivenolie bringes i kog. Spaghettien kommen i og koges al dente. Grøntsagerne renses og vaskes. Grønkålen og forårsløgene skæres i tynde strimler. Hvidløgene hakkes fint. 2 spiseskefulde olivenolie opvarmes i en stor stegepande. Kyllingefileterne skæres i tynde strimler og steges på panden under konstant omrøring. Salt, peber og timian tilsættes. Grøntsagerne vendes i kyllingen og derefter kommes spaghettien i. Retten steges yderligere i 4-5 minutter under omrøring. Drysses med forårsløg og serveres med det samme.
Tilberedningstid: 20 minutter
Energiindhold: Ca. 470 kcal. pr portion
Retten er beregnet til 4 personer
Kalveschnitzler med grøntsager
Ingredienser:
600 gram kalveschnitzler i tynde skiver
200 gram blomkål
2 tynde gulerødder
2 stængler bladselleri
1 rød peberfrugt
1 lille løg
2 fed hvidløg (kan undlades)
200 gram bønnespirer
6 spiseskefulde bouillon
6 spiseskefulde sojasauce
4 spiseskefulde olivenolie
3-4 knivspidse cayennepeber
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Grøntsagerne renses og vaskes. Blomkålen skæres i små buketter og gulerødderne og bladselleri skæres i tynde skiver. Peberfrugten skæres i tynde stave. Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver. Kødet skæres i strimler.
2 spiseskefulde olivenolie opvarmes i en sauterpande med høj kant. Kødet svitses sammen med løg og hvidløg i 3-4 minutter under konstant omrøring. Hæld det over på en forvarmet tallerken og gem det til senere. Resten af olivenolien hældes i panden. Tilsæt blomkål først og derefter gulerødder, bladselleri og til sidst peberfrugten - stadig under omrøring. Steges i 5 minutter.
Kød og løg hældes tilbage i panden og bouillonen hældes ved. Retten tilsættes salt og peber og krydres med de 3-4 knivspidse cayennepeber. Retten skal simre i 8-10 minutter, til bouillonen er kogt ind til det halve. Bønnespirerne og sojasaucen tilsættes 2 minutter før kogetiden er slut. Serveres med ris eller pasta.
Tilberedningstid: 25 minutter
Energiindhold: Ca. 470 kcal. per portion
Retten er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
600 gram kalveschnitzler i tynde skiver
200 gram blomkål
2 tynde gulerødder
2 stængler bladselleri
1 rød peberfrugt
1 lille løg
2 fed hvidløg (kan undlades)
200 gram bønnespirer
6 spiseskefulde bouillon
6 spiseskefulde sojasauce
4 spiseskefulde olivenolie
3-4 knivspidse cayennepeber
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Grøntsagerne renses og vaskes. Blomkålen skæres i små buketter og gulerødderne og bladselleri skæres i tynde skiver. Peberfrugten skæres i tynde stave. Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver. Kødet skæres i strimler.
2 spiseskefulde olivenolie opvarmes i en sauterpande med høj kant. Kødet svitses sammen med løg og hvidløg i 3-4 minutter under konstant omrøring. Hæld det over på en forvarmet tallerken og gem det til senere. Resten af olivenolien hældes i panden. Tilsæt blomkål først og derefter gulerødder, bladselleri og til sidst peberfrugten - stadig under omrøring. Steges i 5 minutter.
Kød og løg hældes tilbage i panden og bouillonen hældes ved. Retten tilsættes salt og peber og krydres med de 3-4 knivspidse cayennepeber. Retten skal simre i 8-10 minutter, til bouillonen er kogt ind til det halve. Bønnespirerne og sojasaucen tilsættes 2 minutter før kogetiden er slut. Serveres med ris eller pasta.
Tilberedningstid: 25 minutter
Energiindhold: Ca. 470 kcal. per portion
Retten er beregnet til 4 personer
Sorbet af appelsin og citron
Ingredienser:
3 store appelsiner
1 citron
6 spiseskefulde flormelis
2 spiseskefulde Grand Marnier eller Cointreau
4 mynteblade
Tilberedning:
Appelsinerne og citronen skrælles og den hvide hinde fjernes. 4 appelsinbåde gemmes til pynten til senere. Den resterende del af frugten skæres i små stykker og blendes sammen med flormelissen og Grand Marnier"en samt et glad vand. Blandingen hældes i en åben form og stilles i fryseren 2 til 2 ½ time. Der skal røres rundt i isen hver kvarter for at sikre, at konsistensen bliver ensartet.
Den færdige is hældes i en form med høj kant og blendes igen. Derefter hældes den op i 4 portionsglas og stilles tilbage i fryseren i ca. 1 time. Husk at omrøre af og til. Inden serveringen pyntes hvert portionsglas med en appelsinbåd og et mynteblad.
Forberedelsestid: 20 -25 minutter
Retten er beregnet til 4 personer
Velbekomme
Ingredienser:
3 store appelsiner
1 citron
6 spiseskefulde flormelis
2 spiseskefulde Grand Marnier eller Cointreau
4 mynteblade
Tilberedning:
Appelsinerne og citronen skrælles og den hvide hinde fjernes. 4 appelsinbåde gemmes til pynten til senere. Den resterende del af frugten skæres i små stykker og blendes sammen med flormelissen og Grand Marnier"en samt et glad vand. Blandingen hældes i en åben form og stilles i fryseren 2 til 2 ½ time. Der skal røres rundt i isen hver kvarter for at sikre, at konsistensen bliver ensartet.
Den færdige is hældes i en form med høj kant og blendes igen. Derefter hældes den op i 4 portionsglas og stilles tilbage i fryseren i ca. 1 time. Husk at omrøre af og til. Inden serveringen pyntes hvert portionsglas med en appelsinbåd og et mynteblad.
Forberedelsestid: 20 -25 minutter
Retten er beregnet til 4 personer