Kalorielette retter #2
Vil du leve sundt? Så er her igen ny inspiration til kalorielette retter
Pasta med kinarejer og grønsager
Ingredienser:
200 g spaghetti
2 fede hvidløg
20-28 kinarejer
1 bouillonterning (grønsagsbouillon)
1 squash på ca. 100 g
4 spiseskefulde olivenolie
1 rød peberfrugt
1 tsk hakket oregano
1 mellemstor gulerod
1/2 spiseskefuld hakket persille
1 løg
Salt og friskkværnet hvid peber
Tilberedning:
Vask squashen og skær den i skiver. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Guleroden vaskes, skrælles og skæres i fine tynde skiver. Peberfrugten vaskes og skæres ligeledes i fine tynde stave.
Bring 2 liter vand i kog, imens opløses bouillonterningen i en varm kop vand og hældes derefter i. Tilsæt derefter 1/2 spiseskefuld olivenolie og al pastaen. Kog pastaen al dente og afdryp den.
Opvarm resten af olivenolien på en stor pande og steg kinarejerne derpå i 4 minutter. Tilsæt grønsagerne (undtagen squashen) og lad det stege videre i ca. 6 minutter. Tilsæt så squashen og lad det hele stege i 2 minutter. Krydres med noget peber, salt og oregano.
Bland så det hele sammen med spaghettien og drys med persille. Serveres med det samme.
Tilberedningstid: 35 minutter
Energiindhold: Ca. 350 kcal. pr portion
Retten er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
200 g spaghetti
2 fede hvidløg
20-28 kinarejer
1 bouillonterning (grønsagsbouillon)
1 squash på ca. 100 g
4 spiseskefulde olivenolie
1 rød peberfrugt
1 tsk hakket oregano
1 mellemstor gulerod
1/2 spiseskefuld hakket persille
1 løg
Salt og friskkværnet hvid peber
Tilberedning:
Vask squashen og skær den i skiver. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Guleroden vaskes, skrælles og skæres i fine tynde skiver. Peberfrugten vaskes og skæres ligeledes i fine tynde stave.
Bring 2 liter vand i kog, imens opløses bouillonterningen i en varm kop vand og hældes derefter i. Tilsæt derefter 1/2 spiseskefuld olivenolie og al pastaen. Kog pastaen al dente og afdryp den.
Opvarm resten af olivenolien på en stor pande og steg kinarejerne derpå i 4 minutter. Tilsæt grønsagerne (undtagen squashen) og lad det stege videre i ca. 6 minutter. Tilsæt så squashen og lad det hele stege i 2 minutter. Krydres med noget peber, salt og oregano.
Bland så det hele sammen med spaghettien og drys med persille. Serveres med det samme.
Tilberedningstid: 35 minutter
Energiindhold: Ca. 350 kcal. pr portion
Retten er beregnet til 4 personer
Oksekød i krydret sauce
Ingredienser:
600 g oksefilet i tynde skiver
1 stort løg
2 fede hvidløg
4 tomater på stilk
4 tynde gulerødder
1 spiseskefuld brunt sukker
3 spiseskefulde tør sherry
6 spiseskefulde olivenolie
Cayennepeber
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver. Skræl og vask gulerødderne og skær dem i tynde lige store skiver. Skold tomaterne i kogende vand i kort tid, fjern skindet, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær dem derefter i små tern. Skær kødet i ca. 5 cm lange strimler.
Opvarm 2 spiseskefulde olivenolie i en sauterpande med høj kant og brun kødet for fuld varme under konstant omrøring i 3-4 minutter. Derefter tilsættes løg, hvidløg, tomater og gulerødder under konstant omrøring og svitses yderligere i 3-4 minutter.
Bring bouillonen i kog i en lille gryde og tilsæt salt, peber, cayennepeber, sojasauce, sukker og sherry. Tilsæt 1 spiseskefuld olivenolie og lad det i 3 minutter koge ved kraftig varme.
Hæld bouillonen over ud kødet på panden og lad det simre i 8-10 minutter.
Retten kan eksempelvis serveres med ris.
Tilberedningstid: 30 minutter
Energiindhold: Ca. 550 kcal. pr portion
Retten er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
600 g oksefilet i tynde skiver
1 stort løg
2 fede hvidløg
4 tomater på stilk
4 tynde gulerødder
1 spiseskefuld brunt sukker
3 spiseskefulde tør sherry
6 spiseskefulde olivenolie
Cayennepeber
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Pil løg og hvidløg og skær dem i tynde skiver. Skræl og vask gulerødderne og skær dem i tynde lige store skiver. Skold tomaterne i kogende vand i kort tid, fjern skindet, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær dem derefter i små tern. Skær kødet i ca. 5 cm lange strimler.
Opvarm 2 spiseskefulde olivenolie i en sauterpande med høj kant og brun kødet for fuld varme under konstant omrøring i 3-4 minutter. Derefter tilsættes løg, hvidløg, tomater og gulerødder under konstant omrøring og svitses yderligere i 3-4 minutter.
Bring bouillonen i kog i en lille gryde og tilsæt salt, peber, cayennepeber, sojasauce, sukker og sherry. Tilsæt 1 spiseskefuld olivenolie og lad det i 3 minutter koge ved kraftig varme.
Hæld bouillonen over ud kødet på panden og lad det simre i 8-10 minutter.
Retten kan eksempelvis serveres med ris.
Tilberedningstid: 30 minutter
Energiindhold: Ca. 550 kcal. pr portion
Retten er beregnet til 4 personer
Suppe med grillstegte peberfrugter
Ingredienser:
4 røde peberfrugter
2 fede hvidløg
2 gule peberfrugter
4 stilke purløg
2 bouillonterninger (grønsags) opløst i ½ liter varm vand
1 spiseskefuld olivenolie
2 knivspidse cayennepeber
1 mellem stort rødløg
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Vask peberfrugterne, del dem i halve og fjern kernerne. Skær et gult og et rødt stykke peberfrugt ud i tykke skiver på ca. 2 cm. Skær dem derefter ud i små tern til pynt. Vask purløget og skær det i små stykker. Løgene og hvidløgene skæres i tynde skiver.
Læg de halve peberfrugter på et ildfast fad med ydersiden nedad. Grill dem i ovnen indtil skindet bliver sort og skaller af. Tag dem derefter ud og læg dem i en plasticpose i køleskabet i 5 minutter. Herefter kan skindet fjernes, og de skæres i små stykker.
Bring bouillonen i kog og tilsæt hvidløgene og løgene. Efter 5 minutters kogning tilsættes peberfrugterne. Tilsæt salt og peber og krydr med 2 knivspidse cayennepeber. Lad det yderligere koge i 5 minutter.
Blend suppen og bring den derefter i kog. Sluk for varmen og anret suppen i tallerknerne. Pynt med de stegte peberfrugttern og purløg. Serveres med det samme.
Tilberedningstid: 30 minutter
Energiindhold: Ca. 35 kcal. pr portion
Retten er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
4 røde peberfrugter
2 fede hvidløg
2 gule peberfrugter
4 stilke purløg
2 bouillonterninger (grønsags) opløst i ½ liter varm vand
1 spiseskefuld olivenolie
2 knivspidse cayennepeber
1 mellem stort rødløg
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Vask peberfrugterne, del dem i halve og fjern kernerne. Skær et gult og et rødt stykke peberfrugt ud i tykke skiver på ca. 2 cm. Skær dem derefter ud i små tern til pynt. Vask purløget og skær det i små stykker. Løgene og hvidløgene skæres i tynde skiver.
Læg de halve peberfrugter på et ildfast fad med ydersiden nedad. Grill dem i ovnen indtil skindet bliver sort og skaller af. Tag dem derefter ud og læg dem i en plasticpose i køleskabet i 5 minutter. Herefter kan skindet fjernes, og de skæres i små stykker.
Bring bouillonen i kog og tilsæt hvidløgene og løgene. Efter 5 minutters kogning tilsættes peberfrugterne. Tilsæt salt og peber og krydr med 2 knivspidse cayennepeber. Lad det yderligere koge i 5 minutter.
Blend suppen og bring den derefter i kog. Sluk for varmen og anret suppen i tallerknerne. Pynt med de stegte peberfrugttern og purløg. Serveres med det samme.
Tilberedningstid: 30 minutter
Energiindhold: Ca. 35 kcal. pr portion
Retten er beregnet til 4 personer