Aniston

Kærlighed der forvandler

Opløftende indblik i kærlighedens kerne

6 ud af 6 stjerner
Marianne Williamson har studeret filosofi og religion og er daglig leder af "Church of Today" i Michigan. Hun har skrevet en række bøger, der er udgivet på dansk, men denne anmeldelse skal kun omhandle én af hendes bøger: "Kærlighed der Forvandler".
Kærlighed der forvandler
I bogen skinner det religiøse livsgrundlag tydeligt igennem og forelskelse, dyb fred og kærlighed bliver opfattet som en klar forbindelse til Gud.

Dog, udover religiøsiteten, får man det klare indtryk, at forfatterinden samtidig har styr på moderne psykologi. Angst for at give slip på det velkendte, den uskyldsrene hengivenhed og total tillid til et andet menneske er også emner, der bliver serveret.
 
Bogen indeholder mange emner: kærlighedsbønner, lignelser med havfruer, rumskibe i baghaven og engle, essays og relevante, autentiske oplevelser fra forfatterindens eget liv.

Det kunne lyde som ét kaos, men det passer godt sammen, og man kommer langt omkring.

Man får et klart indblik i parforholdets glæder og sorger, og forstår at der er et stærkt bånd mellem det fysiske og det åndelige. Det givet et livsbekræftende billede af "blommen i ægget" - altså, essensen af parforholdet og kærligheden.
 
Alt sammen er det formuleret på en symbolsk, spirituel måde, der får læseren til nærmest at flyve på vendingerne. Teksten taler til sanserne, og samtidig er det velformuleret uden uforståelige ord.

"Overdreven farce" var hvad jeg først tænkte, da jeg gik i gang med bogen. "Fred i sindet" var de sidste ord der faldt mig ind, da jeg havde læst den sidste side.
 
Selv en singlepige som mig havde glæde af at læse bogen, lære og forstå. Den er smukt formuleret og opløftende, et værdigt bud på læsning for både singler, kærester, ulykkelige forelskede og personer, der bare trænger til, at få indblik i den større mening i en ellers grå hverdag.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce