Aniston

Kæreste med en nørd

Computernørder kan være kringlede, mærkværdige mennesker

Du troede det var løgn. Men da det først skete, var der intet at gøre. Du har forelsket dig i en nørd, den selv samme fyr som du måske bagtalte i skolen fordi han havde bumser, ikke var trænet og måske gik en tand for meget op i sin computer. Så hvad gør du nu?
ANNONCE
Kæreste med en nørd
Da jeg begyndte min karriere indenfor verdenen af forhold, var jeg 14 år gammel. Jeg forelskede mig i og scorede klassens lækre, intellektuelle ener.

Efter ham fulgte den indelukkede, skater/ trommeslager, hash-vraget med den søde personlighed, den generte gut med mange venner, men med et vanvittigt dårligt kendskab til piger og til sidst klassens lækre bassist. Da vi slog op efter 2,5 år var jeg fast besluttet på at ville være single. Jeg ville have en pause fra alle de dumme drenge og nød min frihed og selvstændighed.

Men så mødte jeg min nuværende kæreste. Jeg ved ikke helt hvordan han fik smadret min mur bygget af feminisme, men det lykkedes ham og jeg besluttede mig for at give os en chance. Hvad jeg ikke dengang var 100 % klar over var, hvor stor en computernørd min kæreste faktisk er.

Dette har været grund til megen irritation fra min side og af og til - skænderier.

Derfor kommer jeg nu springende ud af busken, i håb om at kunne spare dig for at være nødt til at skulle tærske igennem de samme emner som jeg, i tilfælde af at du har forelsket dig i en gut der bare tilnærmelsesvis minder om min.

Her kommer fem situationer og fem gode råd til hvordan dit forhold til en nørd kan blive meget nemmere: Hvad man skal gøre og hvad man ikke skal gøre.

1. Du ringer til ham, savner ham og har lyst til at snakke. Han spiller computerspil. Du opdager hurtigt at det viser sig utroligt meget sværere, at fange hans opmærksomhed, end du havde regnet med. De fleste af dine spørgsmål eller udtalelser bliver besvaret med et distraheret "Mhmm." og din irritation over på den måde at blive ignoreret vokser støt.

Hvad skal man gøre: Spørg ham om du eventuelt skal ringe tilbage senere. Han vil med højeste sandsynlighed sige ja og være glad for at kunne spille videre. Hvis du synes dette virker som en lidt selvudslettende ting at gøre, så forestil han ringer lige midt i din yndlingsserie.

Hvad skal man ikke gøre: Lad være med at skabe en scene ud af ingenting. Det kan godt være, du føler dig lidt afvist, men han er ikke distraheret fordi han ikke kan lide dig. Selv hvis det skulle lykkes dig at få ham til at tage en pause eller slukke for spillet, vil han nok være irriteret på dig og det var jo ikke den slags samtale du gerne ville have, vel?
ANNONCE
Kæreste med en nørd
2. Han begynder begejstret at fortælle dig om et eller andet nørdet. Det kan være at han vil fil forklare dig noget om et computerspil, eller om én eller anden mærkelig dims han har fundet, der skal sluttes til han computer og du gider egentlig ikke høre om det.

Hvad skal man gøre: Lyt - også selvom du ikke helt fatter, hvor han vil hen med det. Hvis han bruger nogle udtryk du ikke kender, så spørg ham hvad de betyder. Han vil garanteret synes det er fedt, at du viser interesse for hans hobby og efterfølgende er der også større chance for, at han gider at høre på dit veninde-sladder.

Hvad skal man ikke gøre: Lad være med at sige et eller andet i retning af, at du alligevel ikke forstår noget af det og at du derfor synes han bør snakke med sine nørde-venner i stedet. Han vil gerne høres, når han snakker om noget han finder interessant - præcis som du vil det.

3. I skal tilbringe dagen sammen og er måske efterhånden nået til det punkt i jeres forhold, hvor I ikke længere gider bruge tre timer på at ligge og snave. På et tidspunkt sætter han sig over til sin computer og vil gerne nørde - du føler dig ignoreret.

Hvad skal man gøre: Den er lidt svær, denne hér. Men jeg har personligt udviklet to teknikker, der i hvert fald fungerer for mig og min kæreste. Der er to valgmuligheder; sørg for at kunne aktivere dig selv, i stedet for bare at sidde og være fornærmet over at han hellere vil glo på en computerskærm, end sidde og kigge dig dybt i øjnene.

Læs, se tv eller lav et eller andet andet du kan lide og lad ham nørde lidt i fred (dette kræver selvfølgelig, at I er nået til det punkt i jeres forhold, hvor I bare godt kan lide at være i selskab med hinanden og ikke nødvendigvis behøver "lave noget".).

En anden ret god løsning kan være, at du beder ham om at udsætte det. Når du så vil i seng, kan du få ham til at putte lidt ved dig til du er faldet i søvn, hvorefter han kan bruge den halve nat på at nørde, mens du sover.

Hvad skal man ikke gøre: Ingen scener. Hvis du virkelig kræver, at han skal være sammen med dig, kan du med fordel bruge mit sidste forslag.

4. Du skal møde hans bedste (nørde-) ven for første gang. Allerede efter kort tid føler du dig lidt malplaceret og udenfor i deres samtale om RAM eller computerspil eller den slags.

Hvad skal man gøre: Hav en god mine parat til slet spil. Forsøg igen at virke interesseret og sød, også selvom du egentlig synes både vennen og kæresten pludselig er kedelige. På den måde kan du med god samvittighed kræve det samme af din kæreste, når han skal møde din bedste veninde og I sidder og snakker om mode eller sladder. Hvis du virkelig føler dig helt på Herrens mark, kan du eventuelt diskret forsøge at dreje samtalen hen på noget I alle kan snakke med om, eller eventuelt med lidt humor sige: "Okay, så faldt jeg af. Nogen der har lyst til at forklare mig hvad det et USB-stik er?"

Hvad skal man ikke gøre: Lad være med at vise åbenlyst, hvor meget du keder dig. Vennen vil højst sandsynligt synes du er lidt af en strigle og få et dårligt indtryk af dig. Du behøver jo ikke se på ham hver dag, så der er ingen grund til at gøre et dårligt indtryk. Det er aldrig en god idé at gøre sig uvenner med kærestens "homies".
ANNONCE
Kæreste med en nørd
5. I går en tur inde i byen, da han pludselig i en butiksrude ser at det computerspil han har ventet på skulle udkomme i 15 æoner, endelig er kommet til Danmark. Fuld af begejstring hiver han dig med ind i butikken. Du keder dig gudsjammerligt og vil hellere videre.

Hvad skal man gøre: Find dig i det. Du kan altid gå rundt og kigge lidt, mens han står og får simultan-orgasmer med ekspedienten. Selvfølgelig er der grænser for alting og I behøver jo ikke blive der i flere timer. På den måde kan du, igen med en fuldstændigt pletfri samvittighed, hive ham med ind i Vero Moda eller H&M. En ting de fleste fyre ellers hader.

Hvad skal man ikke gøre: Lad være med at forsøge at hive ham ud efter fem minutter. Acceptér at hans interesser adskiller sig fra dine. Som før nævnt behøver I jo ikke blive der i flere dage, og de fleste forhold overlever længere, hvis man lærer at indgå kompromiser og tager hensyn til hinandens interesser.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce