Aniston

Jydens håndbog til overlevelse i København

Muligvis den sjoveste overlevelsesguide, der er udgivet mellem Esbjerg og Lorteøen.

8 ud af 6 stjerner
Jydens håndbog til overlevelse i København
Det kræver sin jyde at flytte til København.

Det mener Jakob Vølver, som er forfatter til "Jydens håndbog til overlevelse i København" i hvert tilfælde.

Faktisk mener han, det er så kompliceret at flytte fra Jylland til København, at han hat set sig nødsaget til at skrive en hel håndbog med overlevelsestips til alle de andre jyder, der vil tage springet, ligesom han selv gjorde i sin tid.

Det farlige København
Jakob Vølver har da også oplevet sit, siden han flyttede til hovedstaden.

En måned efter han flyttede fra Randers til Østerbro, faldt en død rocker ned i hans baggård, skudt under en tagjagt.

Siden er Jakob blevet svindlet af en af byens bolighajer, har lært at Halal ikke er navnet på en kæde af slagterbutikker og har fundet ud af, at man ikke bør sove sin brandert ud på en bænk i Københavns største bøssepark.

Så man forstår faktisk godt, at han har lyst til at ruste andre til mødet med det farlige København.

Picnic på de døde
Af kærlighed til sine medjyder har Jakob Vølver derfor skrevet en overlevelsesguide for at forberede andre tilflyttere på det kulturchok og de farer, der lurer, når man kommer ind med firetoget.

Bogen er spækket med nyttig viden om, hvordan du som jyde skal huske at bakke ind på et rigtigt københavnertoilet, oversættelse af indforståede begreber som 'strøgzombie' og 'streetstrik' - samt eksempelvis forklaringer på, hvorfor københavnerne elsker at holde picnic oven på en masse døde mennesker.
 
Jyde vs. københavnersnuden
I "Jydens håndbog til overlevelse i København" øser Jakob Vølver således gavmildt og med stor humor ud af sin viden og sine erfaringer som jyde blandt de sære københavnere og det hæsblæsende liv i storbyen.

Som jyde, der kom ind med firetoget for over ti år siden, har jeg da også tilnærmelsesvis fået latterkramper et par gange undervejs,

Jakob Vølver har nemlig observeret så utroligt mange ting i forhold til forskellene mellem jyder og københavnere, at man gang på gang bliver dybt imponeret. For de er der! Man har bare ikke nødvendigvis selv lagt mærke til dem på den måde. Og det kan kun være de færreste, der rammer dem så spot-on, som forfatteren til denne håndbog har gjort!

Så er du jyde, der allerede har boet i København i en rum tid og har fundet vejen til overlevelse allerede, bør du også læse denne bog - bare for at få den største griner!

Reelle nice-2-knows
Bogen indeholder blandt andet kapitlerne "Derfor er københavnere ikke danskere", "Hvilken jydetamp er du?" og "Klassiske jydefejl du bør undgå" samt en lang række overlevelsestips til provinsboer, der frivilligt eller under tvang flytter til København.
 
Alt sammen noget, du rent faktisk kan drage fordel af, hvis du er en tydetamp, der vover dig til hovedstaden.

'Jydens håndbog til overlevelse i København' er da også allerede blevet en bestseller, og den er netop blevet udvidest med endnu en jydetips, der sendes til din mobil på sms.

Servicen, som er gratis, fungerer efter først-til-mølle-princippet; De første, der melder sig til, vil i ti dage gratis modtage en daglig sms med livsvigtige tips til overlevelse i København.
 
For tilmelding: Send JYDE til 1280.
 
Du kan desuden læse mere om "Jydens håndbog til overlevelse i København" her.

"Jydens håndbog til overlevelse i København" er skrevet af Jakob Vølver og udgivet af Gads Forlag  den 20. august 2010 til vejl. udsalgspris på 199 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce